BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 1 Haziran tarihini Dünya Süt Günü ilan etmesinin ardından Seferihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü anaokulu öğrencilerine sütün önemini anlatmak amacıyla süt dağıttı.


Seferihisar’da Dünya Süt Günü kutlaması nedeniyle ilçede bulunan anaokulu öğrencilerine sütün önemini anlatmak ve süt tüketimini teşvik etmek amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen okullarda Seferihisar İlçe Tarım Müdürü Hasan Basri Gürel ve Seferihisar Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç tarafından süt dağıtımı yapıldı.  Çocuklara zengin protein, vitamin ve mineral kaynağı olan sütün bedensel ve zihinsel gelişimi açısından önemi anlatılarak süt tüketiminin artırılması teşvik edilen programda toplamda 350 kutu pastörize süt dağıtıldı.

Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) kararıyla 1956 yılından bu yana her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlanırken, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise 1 Haziran tarihini Dünya Süt Günü olarak ilan etti. Tarım ve Orman Bakanlığı ile sektör öncülüğünde, bu yıldan itibaren dünya ile birliktelik sağlamak amacıyla Dünya Süt Günü kutlamaları 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.