Dünya Kadın Hakları Günü’ne özel tiyatro

CHP Seferihisar Kadın Kolları işbirliğinde 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü için tiyatro oyunu sahnelendi.

CHP Seferihisar İlçe Teşkilatı ve CHP Seferihisar Kadın Kolları işbirliğinde 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü için tiyatro oyunu sahnelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çağan Irmak Salonu’nda gerçekleşen tiyatro oyununa Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu, Nuriye Hepterlikçi, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi Sefer Topçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kadınlar her yerde olduğu gibi siyasette de olmalıdır”

CHP Kadın Kolları Başkanı Günay Öksüz açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak “Hepimizin bildiği gibi 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birisinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümüdür. 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştı. Fransız kadını siyasi ve özlük haklarını aradığı günlerde Le Monde Dergisi kapağındaki görselde “Türk kadını dünyanın aynasıdır.” yazıyordu. Bir kadın siyasetçi olarak Büyük Atatürk’ü bu vesileyle de rahmet, şükran ve minnetle bir kez daha anmak istiyorum. Kadının özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür. Daha özgür, daha adil, daha mutlu bir toplum için kadınlar her yerde olduğu gibi siyasette de olmalıdır.
Türkiye’de kadın olmanın çok zor olduğunu da bir kez daha dile getirmek istiyorum. 3 gün önce Ordu’nun Altınordu ilçesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir’e, Şule Çet’e, Özge Can’a ve adını bilmediğimiz nice katledilmiş kadınımıza Allahtan rahmet diliyorum. Küçük yaşta evliliklerin tekrar gündeme gelmesine hayır diyorum. Şiddetin her türlüsüne hayır diyerek, konuşmama Atamızın bir sözüyle son vermek istiyorum; “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin. Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin”” diyerek konuşmasını bitirdi.

“En başarılı Anadolu Tiyatrosu” ödüllü Ürkmez Kadın Tiyatrosu büyük alkış aldı

Seferihisar Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Vedat Murat Güzel yönetmenliğinde hazırlanan “Tersine Dünya” isimli oyunda ana tema toplumsal cinsiyet eşitliğiydi. İçtenlik ve samimiyetleri ile seyirciyi hem güldürüp hem de duyguyu aktarmayı başaran, Ürkmez Kadın Tiyatro topluluğu oyun sonunda büyük alkış aldı.

Seferihisar Belediyesi’nden Dünya Kadın Hakları Günü’ne özel tiyatro
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.