Dünden Bugüne Fotoğraflarla CHP Seferihisar sergisi açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütü “Dünden Bugüne Fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar” adlı fotoğraf sergisini Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde açtı. 


Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. yılı nedeniyle Seferihisar’da partinin eski arşivlerinden oluşan fotoğraflardan sergi düzenlendi. Fotoğraflarda Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün imzalı kendi fotoğrafları, SHP döneminde Seferihisar’ı ziyaret eden Erdal İnönü, efsane başkan Etem Çalış, geçmişte Seferihisar’da belediye başkanlığı ve ilçe başkanlığı yapan önemli isimlerin ve örgütün hiç bilinmeyen fotoğrafları yer aldı.


Sergi açılışına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Belediye Başkan Yardımcısı Yelda Celiloğlu, Seferihisar CHP Belediye Meclis Üyeleri Sefer Topçu, Berkan Parlak, Duygu Ulu, Kazım Parlak, Rahmi Tezel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Seferihisar Şube Müdürü Gürhan Özata, Seferihisar Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Karabulut ve çok sayıda partili katıldı. 


CHP İlçe Başkanı Senem Solak açılış konuşmasını yaptığı sergide ” 9 Eylül 1922 kurtuluşumuzu, 9 Eylül 1923 ise bizlere kurtuluş sonrasında yol haritamızı ve ulaşmamız gereken hedefleri gösteren, ülkeyi baştan inşa eden, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunu ifade eden, ülke tarihimizin için önemli iki kilometre taşıdır. Dünden bugüne fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütü temalı bir fotoğraf sergisi düzenlemek ve bu serginin açılış tarihini 9 Eylül gününe denk getirmek fikrinin oluşmasında partimizin kurucu lideri, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geçmişini bilmeyenler tarihe yön veremezler.” sözü çok etkili oldu.

İstedik ki partimizin kuruluşunun ardından İzmir’de ilk kolları sıvayan ilçe örgütlerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütü’nün geçmişini ve bugünü gençlerimiz kare kare görsünler. İstedik ki gençlerimiz bu karelerdeki özveriyi, emeği, dayanışmayı ve vatana duyulan sonsuz aşkı hissetsinler, İstedik ki bu tarih koridorunun başında gazinin söylediği “Türk genci ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözü fotoğraflara sinmiş haliyle gençlerimize güç katsın ve yine istedik ki geçmişe hep birlikte tuttuğumuz bu projektör geleceğimizi de aydınlatsın.


    Yaşadığımız dünyada güzel olan her şey bizler tarafından paylaşıldıkça ve takdir gördükçe anlam kazanır. Sevgili dostlarımızın fotoğraf albümlerinden, evlerindeki sandıklarından çıkardığı ya da duvarlarından indirdiği, bizlere teslim ederken dahi içlerinin titrediğini hissettiğimiz, onlar için çok değerli olduğuna inandığımız fotoğraflarla, sergimizin oluşmasına katkı sağladıkları, makinenin kadrajından yansıyanlarla geçmişe yaptığımız kâh siyah beyaz kâh renkli olan bu yolculukta bizlere destek oldukları için onlara huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.


     Seferihisar’da, Örgütümüz tarafından ilk kez gerçekleştirilen fotoğraf sergisi ilçemizin tarih kokusunu bizlere poz poz hissettiriyor. Bir zaman tüneli misali ilçemizdeki yaşanmışlıkların adeta aynası olan bu fotoğraflar bizi bir yandan tebessüm ettirirken aynı zamanda da yitirdiklerimiz için hüzünlendiren bir atmosfer yaratarak farklı duyguları bir arada yaşamamıza neden olmakta. Ancak iki fotoğraf var ki bunlara manevi anlamda değer biçmek bizler için neredeyse imkânsız. Birinci cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü tarafından imzalanıp zamanın ilçe yönetimimize bizzat kendilerinin hediye ettiği fotoğrafları. Bu fotoğrafların her ilçeye nasip olmadığını biliyor ve onlarla haklı olarak gurur duyuyoruz.
 

Bizler için anlam ve duygu yüklü bu gecede, bizleri yalnız bırakmadığınız ve varlığınızla bizlere güç kattığınız için tüm konuklarımıza şahsım ve ilçe örgütüm adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sergimizin hazırlanma sürecinde her daim yanımızda olan belediye başkanımız  Sayın İsmail Yetişkin’e de huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Biz hep birlikte güçlüyüz ” dedi. 

wcYgLg


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel; Seferihisar ilçe başkanlığı tarafından hazırlanan sergide geçmişi yaşadığı için çok heyecan duyduğunu belirtirken ” Seferihisar için Cumhuriyet Halk Partisi için ayrı bir bellek oluşturacak bu çalışmanın açılışını yaptığım için büyük gurur duyuyorum, 180 adet fotoğraf ile adeta geçmişe yolculuk yapmış oldum, Cumhuriyet Halk Partisi kökünü gücünü Kuvayi Milliye’ye dayar. Bu nedenle Seferihisar İlçe Örgütünün kuruluşunu temsil eden fotoğrafları bu sergide taçlandırmasını gönülden kutluyorum ” dedi.

 
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ”  26 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin Seferihisar İlçe Örgütü’nde yoldaşlarımla omuz omuza mücadele veriyorum. Fotoğrafları incelerken çok duygulandım, lise yıllarında Etem Çalış Başkanımız liderliğindeki mücadelemizin zaferle taçlanışını hatırlayınca tüylerim diken diken oldu. O makam kapılarının kaldırıldığı seçimle hafızalarda yer edinen dönem, belediyedeki halkçı uygulamalarıyla hala sosyal demokrasinin en iyi örnekleri olarak anlatılır.

Daha eski yıllar; büyüklerimizin gururla anlattığı Rahmi Ergon, Tayyar Orhon, Mehmet Ergon başkanlarımızın dönemler, Seferihisar’da çok güzel izler bıraktık arkadaşlar.

Sorumluluğumuz büyük, 1 asırlık çınarın, büyüklerimizin mirasını yücelterek bizden sonrakilere bırakacağız, bizden sonrakilerin de bizi gururla anlatacağı bir örgüt ve Seferihisar devredeceğiz!

Birlik ve beraberlik içinde geçmişi olan bir örgütüz


2009’a geldiğimizde ise, 10 yıllık bir iktidardan seçim nasıl kazanılır, kitaplara yazılacak, siyaset okullarında dersi okutulacak bir seçim kampanyası geçirdik. Tunç Başkanla gece 4’lere kadar ev ev gezip, sabah 09:00’da toplantıda bir simit ve peynir eşliğinde o günün planlamasını yapıp 12:00’da sahada oluyorduk.

Dedim ya, tüylerim diken diken oldu. Bu başarılar kolay gelmedi arkadaşlar. Başarı, bu salonda bulunan yoldaşlarla, omuz omuza vererek çok ama çok çalışarak geldi. İktidarda kalmak iktidarda olmak kadar zordur, tek cümleyle sırrımız, “birlik ve beraberlik içinde hedefe kilitlenmiş bir örgüt” başka bir şey değil. 97 yıllık çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyet tarihinin en büyük devrimlerini gerçekleştirmiştir. Partimiz milli mücadelenin, demokrasinin, Atatürk’ün ilkelerinin her daim kalesi olmuştur. Ülkemizde olduğu gibi Seferihisar’da da bu köklü çınar, büyük izler bıraktı. Geçmişten bugüne Seferihisar için, Cumhuriyet Halk Partisi için taş üstüne taş koyana minnettarız ” dedi. 

Ayrıca sergi açılışında en yaşlı parti üyesi Veli Esenli ve en genç parti üyesi Emre Güler’e Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından teşekkür plaketi verildi.


  Dünden Bugüne Fotoğraflarla Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi fotoğraf sergisi 11 Eylül Cuma günü saat 17.002ye kadar Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezinde sergilenecek. 

afEMJj
5xMNaq
TdsdKD
VmnkLT
3Y3f1r
R8RXXl
GGarCE
VO2Abq
OkmbZt
f1H9lB
lfRG3D
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.