Diyarbakır’dan İzmir’e İadei-i Ziyaret

Süt üreticisini tüketici ile buluşturup sütün ekonomi, sağlık ve beslenmedeki önemine dikkat çekmek için Ödemiş’te kutlanacak ‘‘Süt Bayramı’’ Diyarbakır ve İzmir’deki kadın çiftçiler arasında kurulan gönül köprüsünü güçlendirecek.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen “İzmir’den Diyarbakır’a Gönül Köprüsü” adlı proje kapsamında Diyarbakır’dan İzmir’e gelecek kadın çiftçiler 8-9-10 Mayıs tarihleri arasında Ödemiş’te düzenlenecek Süt Bayramına renk katacak.

 

KADINLARIMIZ YOĞUN TEMPOLARINDAN SIYRILIP NEFES ALACAK

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bünyesinde yürütülen proje sayesinde kadınların aralarındaki birlik beraberlik duygularını güçlendirerek kalıcı gönül bağı kurabileceklerini vurgulayan İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal projeyi hazırlarken üreten kadınların tarıma yönelik deneyimlerini paylaşmalarını amaçladıklarını kaydetti. Türkiye’nin farklı coğrafyalarından kadın çiftçileri buluşturduklarını dile getiren Güldal; ‘‘Yaklaşık 1 ay önce İzmirli kadın çiftçilerimizle Diyarbakır’a gitme fırsatı yakaladık. Bu kez biz Diyarbakırlı kadınları burada ağırlayacağız. Amacımız, hem İzmir’i tanıtmak hem de yöre halkının misafirperverliğini onlara göstermek. Bu sayede kendi yetiştirdiklerinden farklı tarımsal ürünlerin üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Ayrıca, Diyarbakırlı misafirlerimize üretim tesislerinin ve tarımsal işletmelerin yanında düzenleyeceğimiz gezilerle İzmir’in kültürel ve doğal güzelliklerini de göstereceğiz.’’ şeklinde konuştu.

 

Proje sayesinde kadın çiftçilerin gündelik işlerinden kısa süre de olsa ayrılıp nefes alma imkanına kavuşacağını ve hayat boyu hiç yaşamadıkları kültürel bir deneyim edineceklerini kaydeden Güldal, toprak ve tarımla uğraşan herkesi desteklemeye çalıştıklarını söyledi. Ülkenin tarım alanında zengin bir coğrafyaya sahip olduğunun altını çizen Güldal, bundan dolayı tarım alanında kadını üretime katıp, emeklerini ortaya çıkarmak istediklerini vurgularken; iki kentin tarımsal birikiminin bu ziyaretler kapsamında önemli etkileşimler yaratacağına dikkat çekti.

 

IMG_7926
6 Nisan’da İzmir’in 17 ilçesinden yola çıkan 20 kadın çiftçi, 3 gün boyunca Diyarbakırlı kadınların ev sahipliğinde yörenin kültürü ve bölgedeki üretim koşullarını inceleme fırsatı bulmuştu.

IMG_8247 IMG_8310 IMG_8678 IMG_9390 IMG_9502

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.