Desteğin Hakkı Böyle Verilir!

2014 yılında UHT keçi sütleri içinde satış şampiyonu olan Kecheese üretim tesislerini ziyaret eden İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, devletin sektöre aktardığı kaynağı doğru biçimde kullanarak bölgede katma değer yaratan Türer AŞ’nin sektöre örnek olduğunu söyledi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hibe desteğiyle modernize edilen Türer AŞ tesislerinde incelemelerde bulunan İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ve bakanlık denetçileri, Kecheese süt ve peynir üretim tesislerine tam not verdi. Hibe desteği ile gerçekleştirilen yatırım ve uygulamaları denetleyen heyet öncelikle mandırada incelemelerde bulundu. Üretim ve Ar-Ge çalışmaları hakkında Türer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer’den bilgi alan İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, yüzde yüz keçi sütünden üretilen Tuzsuz Yörük peyniri ve Seferihisar’a özgü Satsuma cinsi mandalinalardan yapılmış dondurmaların tadına baktı.

IMG_9402

 

DEVLET DESTEĞİ DOĞRU ELLERDE ŞEKİLLENMİŞ

İzmir’de böylesi yüksek kapasiteli bir süt üretim tesisinin varlığından büyük gurur duyduğunu ifade eden İçten, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sektöre aktardığı kaynağı doğru biçimde kullanarak bölgede katma değer yaratan Özer Türer’in sektöre örnek teşkil ettiğini ifade etti. İçten; ‘‘Özer Türer ve ekibi ulusal çapta keçi sütü üzerine yarattıkları farkındalık ve yeni ürünler ile Anadolu’nun öz değeri küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yeni bir soluk kazandırmıştır. Özer Türer, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı sıfatıyla ele aldığı projeler ile de sektörde ilklere imza atmıştır.’’ şeklinde konuştu.

 

OĞLAK DOLMASI DAMAKLARI ŞENLENDİRDİ

 

Mandıranın ardından keçi çiftliği ve sağımhanede incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ile beraberindeki heyet, Özer Türer ve eşi Deniz Tuvay Türer ile öğle yemeği yedi. Türk mutfağının geleneksel lezzeti Oğlak Dolması, ısırgan otu salatası ve keçi sütünden yapılmış ayranın ikram edildiği yemek sonrası konuşan Türer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, Vali Yardımcısı İçten’in ziyaretinde verdiği tavsiyelerin kendileri için yol haritası niteliğinde olduğunu söyledi. Tesisleri gezen Vali Yardımcısı İçten ve Bakanlık denetçilerinin; ‘‘Devlet desteği doğru şekilde yönlendirilmiş’’ şeklindeki değerlendirmelerinden büyük onur duyduğunu ifade eden Türer, ‘‘Kecheese markası ile keçi sütüne olan ilgiyi Türkiye çapında canlandırdık. Süt işleme tesisimiz Bakanlığımızın desteğiyle örnek bir tesis haline geldi. Hastalıklardan arındırılmış çiftliklerden gelen sütleri soğuk zincirle koruyarak üretime alıyoruz. Ürünlerimiz; Türk Gıda Kodeksi Süt ve Süt Ürünleri Tebliği’ne uygun, Kalite Yönetim Sistemi TS-EN ISO 9001, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi TS-EN ISO 22000 belgelerine sahip olarak üretilmektedir. Keçilerimizin çiftlik bünyesinde çalışan uzman veteriner hekimlerce tüm sağlık taramaları düzenli olarak gerçekleştirilip tüm kan tahlilleri yapılmakta; Brusella başta olmak üzere her türlü hastalıklardan arî tutularak yetiştirilmektedir. Türer A.Ş bitkiseldeki deneyimlerini çiftlik beslenmesinde de kullanarak kekik ve benzeri doğal ürünleri yemlere karıştırıp keçi sütünde zengin aroma, yüksek yağ ve protein sağlamaktadır.’’ dedi.

IMG_9412 IMG_9552 IMG_9620 IMG_9628 IMG_9652 IMG_9654 IMG_9691 IMG_9705 IMG_9722 IMG_9726 IMG_9758 IMG_9791 IMG_9799 IMG_9812 IMG_9822 IMG_9833 IMG_9845 IMG_9893 IMG_9900

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.