Deprem Korkuttu

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem, Seferihisar’da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem, Seferihisar’da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Depremin ardından ilçe halkı sokağa döküldü. Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ne göre 5.1 şiddetinde meydana geldi.

Korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD’tan yapılan son dakika açıklamasına göre Kuşadası Körfezi yakınlarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir kent merkezinden yoğun şekilde hissedildi. Paniğe neden olan sarsıntıyla birlikte vatandaşlar, evlerinden ve iş yerlerinden sokağa çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin Kuşadası Körfezi’nin kuzeybatı ucunda meydana geldiğini belirterek, “Bu fayın adı, ‘Tuzla fayı. Bornova- Menderes- Doğanbey’e gidiyor, oradan denize ulaşıyor. 1992 yılında 6 büyüklüğünde deprem üretmişti. Bugün bu fayın denizdeki bir parçası kırıldı. Bu bir ana şoktu, artçılarını bekliyoruz. Yerin 18 kilometre derininde sığ bir deprem” diye konuştu.

Bu arada, Kuşadası Belediyesi’nde sarsıntıyla birlikte yaşanan panik de güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bazı kişilerin hızla dışarı çıktığı, bazılarının da telefonla yakınlarını aradıkları görüldü.

blob:http://www.hurriyet.com.tr/22b17c71-a017-4e37-a6fb-cdae2fb7e7be


pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.