Binlerce Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Ve Haykırdı; “ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVGİMİZ BİTMEYECEK”

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayında binlerce kişi buluştu. Yaklaşık iki kilometrelik yürüyüş çarşı meydanı Atatürk heykeli önünde tamamlandı. Yürüyüşün sonunda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Dünyanın hiç bir yerinde hiç bir lider için bu kadar büyük bir bağlılık bu kadar büyük bir saygı görülmemiştir. Onun için 93 yıl önce kurup bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak gücümüz vardır. Enseyi karartmayacağız, Cumhuriyeti sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük mirası Cumhuriyetin ilanının 93. Yılı Seferihisar’da, belediye tarafından düzenlenen yürüyüş ve fener alayıyla kutlandı. Kapalı pazaryerinde başlayan yürüyüş,  Turabiye ve Çolakibrahimbey Mahallelerinden geçip Temel Cingöz Caddesi’ne ulaşarak çarşı meydanında tamamlandı. Binlerce kişi Seferihisar Belediyesi Bandosu eşliğinde marşlar ve sloganlar eşliğinde büyük bir coşkuyla yürüdü.

Çarşı meydanında kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Seferihisar’da Cumhuriyetimizin 93. yılını hep birlikte kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bayramımız kutlu olsun.  1953 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşı Anıtkabir’e nakledildi. 1953 yılından beri her sene 4 ile 9 milyon insan Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyarete gidiyor. Senede 6 milyon insanın gittiği varsayılırsa bu kadar yıl içinde 378 milyon insan Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyarete gitmiş.  Bu dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şey. Dünyanın hiç bir yerinde hiç bir lider için bu kadar büyük bir bağlılık bu kadar büyük bir saygı görülmemiştir. Onun için 93 yıl önce kurup bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak gücümüz vardır. Enseyi karartmayacağız, Cumhuriyeti sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

dsc_0926 dsc_0952 dsc_0954 dsc_1001 dsc_1011 dsc_1021 dsc_1035  dsc_1136

dsc_1080

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.