Çocuklardan Özgürlük Ormanı

Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören çocuklar, 5 dönümlük alana 118 meyve fidanı dikti. Çocuklar belediye tarafından kendilerine tahsis edilen alanın adını “Özgürlük Ormanı” koydu.

 

Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezinde çeşitli branşlarda kurs gören öğrenciler, Seferihisar Tema Vakfı’yla birlikte  oluşturacakları ormanın ilk adımını attı. Özgürlük Ormanı adını verdikleri alana badem, erik, şeftali, kayısı, elma ve armut fidanları dikti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, programa katılarak çocuklarla birlikte fidan dikti.

 

Çocuklar meyve ağaçları dikmelerinin nedenini; “gelecekte çocukların meyve ağaçları içerisinde büyüyeceği bir alan olmasını istedikleri” için olduğunu açıkladı.

 

Fidan dikimin ardından açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Biz ilçemizde yaşayan çocukların eğitimini, geleceğini tüm belediyecilik hizmetlerinin üstünde tutuyoruz. Onların, özgüvenleri oturmuş birer dünya vatandaşı olarak yetişmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Onlarda zaman zaman öyle projelerle karşımıza geliyorlar ki hepimizi şaşırtıyorlar. İşte bugün bu çocukların TEMA Vakfıyla bir araya gelerek oluşturmayı düşündükleri ormanın ilk fidanlarını diktik. Ve yine bu çocuklar geleceği düşünerek kendilerinden sonra gelecek nesile meyve ağaçları bırakmayı düşünüyor ve ormanın adını Özgürlük Ormanı koyuyor. Bu çocuklarla gurur duyuyorum. Onların gelişimine elimizden geldiğince katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca TEMA Vakfı Seferihisar Şubesi Başkanı Züle Efecan’a da projeye koyduğu katkı için minnettarım” dedi.

 

Özgürlük Ormanı, yapılacak çalışmalarla meyve ağaçlarından oluşacak dev bir meyve bahçesine dönüştürülecek.

 

DSC_9135 DSC_9166 DSC_9171 DSC_9175

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.