Çocuk Hakları Parkı

 

Seferihisar’da yaşayan çocuklar bir araya geldi. Parkın nasıl olması gerektiğini tasarladı. Nereye hangi oyuncağın konacağını belirledi. Seferihisar Belediyesi onayladı, Göztepe Küçük Şeyler Anaokulu sponsorluğunda hayata geçirildi.

Seferihisar Belediyesi 19 Mayıs Parkı’nı Çocuk Hakları Parkı’na dönüştürdü. 23 Mart Pazar günü Çocuk Belediyesi’nin yaptığı etkinlikle yenilenen parkta gerçekleşen buluşmaya Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Göztepe Küçük Şeyler Anaokulu kurucusu Özge Gökçe, Prof.Dr  Üstün Dökmen ve çok sayıda çocuk katıldı.

Her yıl 20 Kasım’da, Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Hakları Yürüyüşü 2013’te de basın da geniş yer buldu. Çocukların hakları için yürüdüğü ve “Çocuk Aklı Deme Çocuk Haklı” diye seslendiği bu günün haberini Göztepe Küçük Şeyler Anaokulu gazete okuyup Seferihisar Belediyesi’ne ulaştı. İlk olarak parkın çevresinde oturan çocuklar Çocuk Belediyesi’nde toplantıya davet edildi. Çocuklara Çocuk Hakları Parkı oluşturulmasıyla ilgili kaynak bulunduğunu ve parkın herkesin katkısıyla planlanacağı belirtildi. Katılan 19 çocuk 3 gruba ayrılarak öneriler verilmesi istendi. Afacan Altılılar grubu, Küçük Mimarlar grubu, Yunuslar grubu oluştu. 3 ayrı grup çalışma yaptı ve sonra her gruptan temsilciler bir sonraki hafta bir araya geldi. Temsilci süreci seçimle değil, doğal süreç içerisinde belirlendi. 3 grubun hazırladığı öneriler bir araya getirildi ve “GELECEĞİN MİMARLARI GRUBU” adını benimseyerek “Bankların boyanması ve farklı renklerde olması”, “Aydınlatma direklerin boyanması ve farklı renklerde olması”, “Kum havuzu yapılması ve geniş bir alana yayılması” süreçleri tamamlandı.

ONLARLA GURUR DUYUYORUM

Parkta çocuklarla buluşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Küçük Şeyler Anaokulu kurucusu Özge Hanım’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımızın yüzünü güldürecek bir park olacak. Çocuklar bu parkın yapımında geleceklerine, haklarına sahip çıktılar. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Prof.Dr Üstün Dökmen çocuklarla birlikte oyunlar oynadı ve ailelere çocuğun yaşama hakkıyla ilgili kısa bir konuşma yaptı.

 

DSC_5973 DSC_6053 DSC_6021 DSC_5977 DSC_5969 DSC_5939 DSC_5934 DSC_5933 DSC_5940 DSC_5944

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.