Çocuk Hakları için sokaklara döküldü!

Sakin Şehir Seferihisar’da çocuklar organize oldu, sokakta buluştu. Çocuk hakları günü nedeniyle sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de çocuklara eşlik etti.

UNİCEF’in desteklediği Çocuk Dostu Kent olmak için çalışmaların sürdüğü Seferihisar’da, Belediye tarafından kurulan Çocuk Belediyesi ilçenin yönetiminde söz sahibi olmaya devam ediyor. İlçede bu güne kadar çeşitli etkinlikler düzenleyen çocuklar bu kez “Çocuk Hakları Günü” için örgütlendi ve yürüyüş gerçekleştirdi. Seferihisarlı çocuklar, haklarına vurgu yapmak ve dünyaya seslenmek için yaptıklarını söyledikleri yürüyüşte, “Suçlu Çocuk Yoktur, Suça İtilmiş Çocuk Vardır”, “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim”, “Çocuğuna Değer Veren Uluslar Ölmez”, “Çocuk Aklı Deme Çocuk Haklı” gibi dövizler eşliğinde ilçe merkezinden Çocuk Belediyesi Binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde hazırladıkları programı sergileyen çocuklar adına konuşan 13 yaşındaki Sude Gül; “Çocuklar vazgeçilmez haklara sahiptir ve tüm çocuklar haklarını öğrenmelidir. Büyükler çocuk haklarına saygı göstermelidir” dedi. Sude’nin ardından çocuklar sahneye Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i davet etti. Yürüyüş sırasında da çocukları yalnız bırakmayan Soyer, duygularını içtenlikle paylaştı ve çocuklara; “Sizler yarının geleceği değilsiniz aynı zamanda bugünün ortaklarısınız. Haklarınızın farkında olmanız ve bunun için çaba göstermeniz çok sevindirici. Biz yetişkinlere de düşen görev sizleri sonuna kadar desteklemektir. Ben ve sizlere yardımcı olan arkadaşlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz. Hepimiz sizler için öncelikle gönüllüyüz, gönüllü olarak çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından hazırlanan “Çocuk Hakları” belgeselini seyrettiler. Velilerin de yer aldığı etkinlikte çocukların haklarının ne olduğu ve çocuklarla ilgili nelere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Koro, şan, piyano, keman kursu öğrencilerinin sahne aldığı etkinlikler, çocuk hakları günü anısına kutlama amaçlı kesilen pastayla ve tüm çocukların sahnede dans etmesiyle sona erdi.

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ VE SEFERİHİSAR ÇOCUK BELEDİYESİ

Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi sonrasında kutlanmaya başlamıştır.

UNICEF tarafından yayınlanan Çocuk Dostu Şehir kriterlerini yakından izlenerek oluşturulan Seferihisar Çocuk Belediyesi, ilçede çocuk katılımının sağlanması ve çocukların güven içinde yaşamasını sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin etkinliklerini ve toplantılarını düzenlemesi için Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen bina çocuklara hediye edildi. Dünyada ilk olan “Çocuk Belediyesi” fikrinin bir mekana kavuşması sürecinde, eşyaların seçiminden, duvar boyasına ve odaların kullanım planına kadar tüm ayrıntılar çocuklar tarafından belirlendi.

 

1 1ç

 

44

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.