CHP’nin Amazon’u

Kendini ‘Çağdaş Amazon’ olarak tanımlayan Yrd.Doç. Dr. Türkan Başyiğit CHP İzmir 1’inci Bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı. Başyiğit, “Benden önceki Cumhuriyet kadınları gibi Amazon ruhluyum. Çağdaş bir Amazon olarak örümcek ağlarıyla örülmüş TBMM’de bir bahar temizliği yapmak istiyorum. Amazonlar güzel temizlik yaparlar” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyeliği görevinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1’inci bölgeden milletvekili aday adaylığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit,

“Çağdaş bir Amazon olarak örümcek ağlarıyla örülmüş TBMM’de bir bahar temizliği yapmak istiyorum. Amazonlar güzel temizlik yaparlar” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan parlamentoda İzmir’i temsil ederek İzmirlilerin sesi olacağını söyledi.

BENDEN ÖNCEKİ CUMHURİYET KADINLARI GİBİ AMAZON RUHLUYUM

“İzmir özel bir kent. İzmir’e gavur dedikleri için bir türlü kentimize yatırım yapılmıyor. Benden önceki Cumhuriyet kadınları gibi Amazon ruhluyum. İzmir’in sorunlarını da çözümlerini de biliyorum. İzmir’i bir İzmirli olarak mecliste anlatabileceğimi düşünüyorum” diyen Türkan Başyiğit,

“2002 yılında Atatürk’ün kurduğu bu parti benim için çok özel.  Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkmalıyız. Çiftlikleri gitti kaçak saraylar yapıldı. Bu süreçte partimden aday adayı olma onurunu yaşıyorum. Kentime borcumu ödemem lazım. İzmir’de doğup büyüdüğüm için şehrin ihtiyaçları ve çözümleri hakkında bilgisi olan ve toplumun tüm kesimleriyle diyaloğu olan bir kişi olarak iktidar tarafından “Gavur” İzmir olarak öksüzleştirilen İzmir’in haklı payını genel yönetimden almak için Meclis’te tüm İzmirliler adına mücadele edeceğim. Sanayicisinden emekçisine köylüsüne kadar her kesimin TBMM’deki sesi olacağım” diye konuştu.

TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİ İÇİNDE

CHP İzmir 1’inci Bölge milletvekili aday adayı Yrd.Doç.Dr. Türkan Başyiğit, ülke gündemine dair değerlendirmelerde de bulundu.

OSMANLICA OKUTACAĞIZ DİYENLER DEDELERİNİN MEZARINA SAHİP ÇIKAMIYOR

Türkiye’nin bir ateş çemberi içinde olduğunu savunan Başyiğit, açıklamalarını,

“Türkiye ateş çemberi içinde. Osmanlıca okutalım diyenler dedelerinin mezarlarına sahip çıkamıyor. Son örneği Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprağın kaybedilmesi. Elimizi taşın altına koyuyorduk ancak artık bedenlerimizi ateşe atmamız gerekiyor. Adalet saraya hapsedilmiş bir prenses. Bin bir odalı saraydan halka bin bir gece masalları anlatılıyor. Kavuklu Pişekarlardan ülkeyi kurtarmamız lazım. Meclise girdiğimde Cumhuriyet değerlerine saldıranlara yönelik bugüne kadar koyduğum tavrı orada da koyacağıma söz veriyorum. Reklam arasının ne olduğunu o kadınlara göstereceğim” şeklinde sürdürdü.

1(41) IMG_6474

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.