CHP Seferihisar seçim startını verdi

CHP Seferihisar  İlçe örgütü seçim startını örgütün tam kadro hazır bulunduğu toplantıyla verdi. Toplantıda partililerle bir araya gelen CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, “Partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmaya aday oldular. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.cumhurbaşkanımız yapmak, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak, adaletin ve ahlakın iktidarını halkımızın desteğiyle yeniden tesis etmek için geliyoruz ve başlıyoruz. ” dedi.  

CHP Seferihisar İlçe örgütü seçim öncesi çalışmalarını, Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezinde düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıyla başlattı. Partililerin seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili görüşlerinin alınarak, yol haritasının belirlendiği toplantıya Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri ile Seferihisar Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

 Başkan Yetişkin, toplantıda yaptığı konuşmada toplumu parçalandıklarına dikkat çekerek, “20 yıl az bir zaman değil. Bir çoğumuzun gençliği, hatta çocukluğu bu iktidarla geçti. 20 yıl boyunca en çok istedikleri şey neydi biliyor musunuz? Bizi parça parça ayırmak. Dindar, seküleri, kadını, Aleviyi, Türkü, Kürdü, yoksulu, eğitimliyi herkesi ayırıp kendilerinden olanı bir tutmak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar” diye konuştu.

Toplumu birbirlerinden ayırmadıklarını ve şimdiden kaybettiklerini söyleyen Yetişkin, AKP’nin 20 yıllık emeklerinin boşa gittiğini vurguladı.  “Bugün daha seçimi kaybetmeden bile kaybettiler. Çünkü 20 yıllık emekleri boşa gitti. Başaramadılar. Bizi ayıramadılar. Ezildik, itildik, tutuklandık ama yine de direndik, birleştik, yenilmedik! Buradan tüm Türkiye’yi yıllarca bıkmadan, usanmadan bir arada tutmak için emek veren, altı partiyi bir araya getirerek kurtuluşun yol haritasını çizen 13. Cumhurbaşkanı adayımız, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na selam olsun.
Bugün geleceğe dair bu kadar umutluysak sizin iradeniz sayesinde” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz”

Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine dönülmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Bu ülkenin yurtta sulh, cihanda sulh diyen bir kurucu lideri var. Mustafa Kemal Atatürk, 20 Nisan 1931 seçiminde bağımsız ve güçlü bir Türkiye için reçeteyi vermiş. İçerde de dışarda  barış içinde yaşayacaksın demiş. Şimdi geldiğimiz duruma bakın! Ülkede yaşayan herkes kutuplaşmış, birbiriyle çatışıyor, dış politikada bir tane dost ülkemiz kalmamış. Her gün kavga, her gün tehdit. E bu ülkede nasıl ekonomi çökmesin, nasıl demokrasi ve adalet sağlam kalsın. Barışın olmadığı, huzurun olmadığı yerde kim durmak ister? Bu ülke 100 yıl önce barış, demokrasi, eşitlik, adalet, laiklik gibi değerlerin üzerine inşa edildi. Geçtiğimiz hafta İktisat Kongresi’nde bir kez daha hatırladık.  14 Mayıs akşamı da tüm dünyaya hatırlatacağız. İkinci yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.”

CHP  Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, örgütün tüm hazırları tamamladığını seçim için tüm güçleriyle çalışacaklarını vurguladı. Solak, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak 14 mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yönelik olarak halkımızla partimizi buluşturma noktasında ilçemizin belirli mahallelerinde seçim irtibat bürolarımızı oluşturduk. Merkezde, Sığacık’ta, Ürkmez ’de olmak üzere. Yine ilçemiz genelinde dolaşarak parti propagandamızı gerçekleştirecek iki tane de aracımız mevcut. Bazı binalara da partimizin bayraklarını ve cumhurbaşkanı adayımızın fotoğraflarını asacağız. Anayol kenarlarında bulunan bilboardlara da parti genel merkezimizin belirleyeceği afişleri yerleştireceğiz. Ramazan süresince iftar öncesi köylerimizde ve merkez mahallelerimizde alan çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürecek ve her akşam halkımızla iftarda bir araya geleceğiz” dedi.

Seçim öncesinde öbek çalışmaları ile Seferihisar’ın %60’ına ulaştıklarına vurgulayan Solak, “27 Şubat 2023 itibarıyla Seferihisar’da partimize kayıtlı üye sayımız 3142 kişiye ulaşmış bulunuyor. Örgüt olarak gerçekleştirmiş olduğumuz öbek çalışmaları neticesinde ilçemizin %60’ ına ulaşmayı başardık ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Partimizin önemli açılımlarından biri olan Aile Destekleri Sigortası’nı ve kadın politikalarımızı tüm köylerimizde ve gelir düzeyi düşük mahallelerimizde kadınlarımıza ulaşarak anlattık. Bu konuda kadınlarımızdan büyük destek gördük. Buradan bizlerden ilgilerini ve gülen yüzlerini esirgemeyen kadın dostlarımızı selamlamak isterim” dedi.

Bize katılın

Birlikte mücadele için partilerin kapılarının açık olduğunu söyleyen Solak, “Partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmaya aday oldular. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.cumhurbaşkanımız yapmak, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak, adaletin ve ahlakın iktidarını halkımızın desteğiyle yeniden tesis etmek için geliyoruz ve başlıyoruz. Bizler kendisini ülkemizin cumhurbaşkanı olarak görmekten büyük mutluluk duyacağız ve kendisini cumhurbaşkanı yapmak için de örgüt olarak gecemizi gündüzümüze katarak çok ama çok çalışacağız. Halkın iktidarını halkımızla birlikte kurmaya geliyoruz, korku duvarlarını bir bir yıkmaya geliyoruz. Cumhuriyet gibi, cumhurun da aydınlık ve adil olacağı bir düzeni hep birlikte kurmaya geliyoruz. Bizim gibi düşünen herkesi de bize katılmaya davet ediyoruz. Özgürlük ve demokrasi adına bizimle birlikte mücadele verecek herkese partimizin kapıları açık olacaktır. Başlıyoruz katılın bize”  dedi.

Kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi

Halkın en meşru cevabı sandıkta vereceğini vurgulayan Solak, konuşmasına şöyle devam etti: “Gelinen süreç artık umut veriyor ve halkımız artık konuşuyor, sesini yükseltiyor. Korku imparatorluğu artık çatırdıyor. Halk iradesine hukuku da kullanarak vesayet koymaya kim kalkarsa kalksın en sert cevabı meşru yollarla sandıkta halk kendisine mutlaka verir. Bu ülkeye adalet eninde sonunda mutlaka gelecektir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların belki de en önemli getirisi yirmi yılda AKP iktidarının tükettiği umudu halkımıza tekrar aşılamaya çalışıyor olmaktır. Tüm yaşananların neticesinde çözümün de ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Çözüm sandık, çözüm halkın iktidarı ve çözüm kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisidir.”

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.