CHP Seferihisar İlçe Örgütünden andımız açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna başvurarak Danıştay 8.Dairenin kararını iptal ederek, andımızın okullarda okunmaması kararı alması üzerine, bu karara tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.


Seferihisar İlçe binasında yapılan basın açıklamasına CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediyesi CHP Meclis üyeleri, CHP Seferihisar İlçe örgütü, CHP Seferihisar Gençlik Kolları ve Kadın Kolları’da destek verdi. 


CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak yaptığı açıklamada “Öğrencilerin 80 yıl boyunca, hep bir ağızdan gururla okuduğu andımız, 8 Ekim 2013 tarihinde İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile kaldırılmıştır. Açılan davaların ardından, 2018 yılında Danıştay 8.Dairesi yönetmeliğin ilgili maddesinin iptaline karar vermiştir. Bu gelişmenin üzerine Milli Eğitim Bakanlığı karara itiraz etmiş, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın itirazını kabul etmiştir. Bu karar doğrultusunda, 12 Mart 2021 tarihi itibariyle andımız okullardan resmen kaldırılmıştır. Andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, kimseyi ayrıştırmaz. Andımız ülke bütünlüğü içinde, vatan sevgisini, Cumhuriyet ideallerini barındırır. Saygı ve sevgi kavramlarını içselleştirir. Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini simgeler.  Andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden ve ruhundan asla silinmeyecektir “dedi.

CHP Seferihisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Koray İpekten yaptığı açıklamada” Bizler okul yıllarını henüz tamamlamış veya tamamlamak üzere olan Atatürk gençliği olarak Türk’üm doğruyum ile başlayan andımızı okumaktan her zaman gurur duyduk, andımızla güne başlamak küçük yaşlarda milli duygularımızı yoğun şekilde yaşamamıza sebep oldu. Kim andımızın hangi cümlesinden rahatsız oluyor ise o cümleyi daha yüksek sesle haykıracağımıza söz veriyoruz. Genç arkadaşlarım ve yeni nesiller adına andımızın okullarda okutulmaması ile ilgili kararı kabul etmiyor, sizleri gururla andımızı okumaya davet ediyorum” dedi. 


Hep birlikte andımız okundu


Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Koray İpekten tarafından yapılan basın açıklamasından sonra bütün partililer hep bir ağızdan andımızı okudu.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.