CHP 97 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünü Seferihisar’da törenle kutladı. Törene, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin,  CHP İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, CHP Seferihisar İlçe Örgütü yönetimi ve partililer katıldı. 

Senem Gürer Solak Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada ” Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’nci kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun” dedi. 


 Seferihisar Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ve aşure dağıtılmasının ardından program sona erdi. 

n1bIKk
Wq3hT1
Wvge5P
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.