Çağdaş Uygarlık Yolu

Çağdaş Uygarlık Yolu Cumhuriyet, egemenliğin milletin elinde olduğu yönetim şeklidir.

Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yoludur Cumhuriyet. Özgürlüktür, insanca varlık yoludur. Türklüğün vazgeçilmezi, yönetimin temelidir. Atanın en büyük eseridir cumhuriyet. Ulusun sesi, milletin gücüdür. Uğruna savaşılan, yoluna canların ortaya koyulduğu istiklalin meyvesi, mücadelenin en eşsizinin ardından zaferin en güzel örneğidir. Azimle aşılan engellerin ardından nice zorluklardan sonra yüzlerde beliren tebessümdür …

Halkın cefasının son bulmasıdır Cumhuriyet… Rahatın, refahın ilk ışığı ; özgürlüğün , eşitliğin , adaletin tek olanağıdır. Cumhuriyet, erdemdir aynı zamanda. Demokrasiyle olgunlaşmaktır. Daima ileriye gitmek , adil bir şekilde paylaşmaktır. Yaşamın kendisine el uzatmaktır kardeşliğin nefesiyle. Ve gülmektir acılara, birlikte çekilen ızdıraba. Bağımsızlık savaşının meyvesidir Cumhuriyet.

Özgürlüğün meyvesidir Mevlana ikliminde. Bugün bağımsızlığın, kurtuluşun, kardeşliğin ve birlikteliğin bayramı. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde olduğu gün. Halkın isteklerinin dikkate alınmaya başladığı gün. Karanlık dumanların dağı sarmadan dağıldığı o büyük gün , bugün. Şimdi Türk gençleri bütün zorluklara ve ihanetlere rağmen gözlerini arşa dikmiş , ellerini gökyüzüne uzatmış hep daha ilerisini ve en iyisi için Atatürk ‘ün yolunda ilerliyor.

Uygarlık meşalesi , gençlerin elinde Cumhuriyet güneşinin aydınlattığı yolda hedefe durmadan,bıkmadan yürüyor.

İzindeyiz büyük ATATÜRK .

pubg uc

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.