Büyükşehir’den Seferihisar’da 307 Toprak Analizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürün kalitesi ve toprağın verimini artırabilmek için başlattığı “ücretsiz toprak analizi” çalışmasına Seferihisar’da devam etti. İlçede toplam 307 toprak analizi gerçekleştirildi.

Yapılan analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından Seferihisar Turgut Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Ertuğrul Tugay’ın sorumluluğunda sürdürülen çalışmanın rapor toplantısına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, Köy Koop Yönetim Kurulu Üyesi Neptün Soyer, Büyükşehir ve Seferihisar Belediyeleri yetkilileri, mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarları, toprak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında kurulan Toprak Analiz Laboratuvarı’nda, çiftçinin gelirini arttırıcı, dengeli gübreleme, toprak kalitesini koruma amacıyla 50 Dekarın altındaki toprak sahiplerine ücretsiz olarak gerçekleştirilen toprak analizinin bilgi paylaşımı, amacı ve sonuçları aktarıldı.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu, tarımla ilgili yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Bayındır’dan çiçek alıyor, Tire’den süt alıyor, üreticiyi koruyor, kolluyor, yaşaması için bütün imkanlarını seferber ediyor. Bugün de burada üreticimizin kendi gücüyle altından kalkamayacağı 307 bahçe-tarla gibi çok önemli bir sayıda analiz hizmetin, Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştirdi. Şimdi çiftçimiz, ne kadar gübre kullanması gerektiğini, neye ihtiyacı olduğunu ve daha kaliteli üretimi nasıl yapacağını biliyor. Maalesef ki ülkemizdeki tarım politikası üreticiyi yok etmek yönelik. İzmir’de, Büyükşehir Belediyemiz onlara nefes aldırıp, yaşatmak için mücadele veriyor. Biz de ilçemizde köylümüzü yaşatmak için üretici pazarları kurup, onları üretmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Köylünün tarlasıyla, şehirlinin sofrası arasındaki bağın kopmaması, her şeyden önce sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli. Çiftçimize, köylümüze verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na minnettarız” dedi.

Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Yarımada Projesi ve koyun-keçi, arıcılık ve fide desteğiyle ilgili yapılan çalışmaların da bilgisi paylaşıldı.

 

IMG_0282 IMG_0291 IMG_0308

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.