Bütün Umudumuz Sizlersiniz

Seferihisar Belediyesi, öğretmenler gününde verdiği kokteylle ilçedeki eğitmenleri bir araya getirdi. Gecede konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bütün umudumuz sizlersiniz, çünkü bu çocukları sizler yetiştiriyorsunuz” dedi.

 

Seferihisar Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Yeni Kültür Merkezi’nde kokteyl düzenlendi. Kokteylde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğretmenleri eşi Neptün Soyer’le birlikte karşıladı.

Gecede konuşan Başkan Soyer; “Gerçekten içimizi karartan günlerden geçiyoruz. Bugünlerin bizi nereye taşıyacağı konusunda hiçbirimizin bir fikri yok. Ama herşeye rağmen bunlar bitecek. Bu inancımın temel sebebi var. Çünkü çocuklarımıza ve onları yetiştiren sizlere inanıyorum. Bu çağ bilimin çağı. Cahillikten ne kadar uzaklaşabilirsek aslında o kadar gelişiyor, o kadar ileriye gidiyoruz. Öğretmenler ile ilgili hamaset yapmak çok kolay ama hamaset yapmadan sadece şunu bilmenizi istiyorum, bütün umudumuz sizlersiniz” dedi.

Eğitim ve çocukların geleceği için yaptıkları çalışmaların 7 yıllık görev sürelerinde en değerli işleri olduğunu vurgulayan Başkan Soyer;  Yaptığımız en güzel şeyin Çocuk Belediyesi, Gençlik Merkezleri olduğunu söyleyebilirim. Milli Eğitim müfredatının boşluk bıraktığı alanları elimizden geldiğince doldurmaya çalışıyoruz. Viyolonselle, resimle, müzikle, folklorle çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmaya ve onları geleceğe daha iyi hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki eğer bu çocuklar iyi yetişirlerse, yeteneklerini daha çok ortaya çıkartırlarsa işte sadece o zaman geleceğimiz aydınlanacak. Bizim neslimiz ne yazık ki başarılı bir sınav veremedi. Ama gelecek kuşaklardan çok umutluyum. Sizler olduğunuz için umutluyum. İyi ki varsınız bütün bu zor koşullara rağmen ayakta kalmaya çocuklarınızı sevmeye ve onları eğitmeye devam ediyorsunuz. Hiçbir zaman moraliniz bozulmasın çünkü emin olun ki gelecek pırıl pırıl. Yeter ki umudumuz kaybolmasın, yeter ki o umudu  koruyarak çocuklarımızı eğitmeye devam edelim” dedi.

Gecede öğretmenler adına emekli öğretmen Mustafa Silvan da bir konuşma yaptı. Başkan Soyer, Mustafa Silvan’a çiçek vererek teşekkür etti.

Gece, Seferihisar Belediyesi müzik eğitmenleri Veysel Eryürek, Eylem Eryürek, Hale Haiberg ve Fulya Sayarer  tarafından yapılan canlı müzik eşliğinde tamamlandı.

 

DSC_4856 DSC_4963 DSC_4988 DSC_4991 DSC_5016 DSC_5038 DSC_5057

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.