Bu Orkinos 295 Kilo Türkiye Rekoru Kırdı

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki yat limanı Teos Marina’da düzenlenen “Tuna Master Teos” balıkçılık turnuvası rekor üstüne rekorla sona erdi. 295 kiloluk bir orkinos yakalayan Gökhan Çarmıklı ve Erkut Soyak’ın ekibi rekora imza attı.

Teos Marina’nın ev sahipliğindeki turnuvanın ilk gününde, Shamu adlı tekne ile 146,75 kilo ağırlığında orkinos yakalayan Sinan ve Doğuş Kuran ile Osman Bulutlar, Ömer Karaosman, Bora Özer ve Alptuğ Önal’dan oluşan ekip, rekor kırdı. Ancak ikinci gün daha büyük balığın yakalanmasıyla rekor egale oldu. Shamu ekibi genel klasman birincisi oldu. Ödül töreninde ekibe Güney Afrika Fishing seyahati, 7500 TL organizatörden çek, 5000 TL sponsor firma Nortstar’dan çek ödülünü, Turkcell Platınum yönetiminden Çiğdem İpek verdi.

Tornado isimli tekne ile yarışan Mahmut, Can ve Cem Özgener ile Ethem Çolak’tan oluşan ekip, yakaladıkları 128,5 kiloluk orkinos ile bu alanda ikincilik elde etti. Ekibe 4000 TL organizatörden çek ve Mazmoz’dan makara ödülünü Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü verdi.

Marine isimli tekne ile yarışan Suatcan Tokgöz ve Fikret Mesut Kocabıyık’ın yer aldığı ekip ise yakaladıkları 116,2 kiloluk orkinos ile genel klasman üçüncülüğünü kazandı. Ekibe 2500 TL organizatör çeki ve Mazmoz’dan kamış ödülü verildi. Ayrıca tüm ödül alanlara Teos Marina’dan 1 yıllık bağlamaya % 50 indirim ödülü verildi.

Tartı zor bulundu, forklift ile kaldırıldı

Baracuda isimli tekne ile yarışan Erkut ve Can Soyak, Gökhan Çarmıklı, Murat Aslan ve Burhan Çavuşoğlu’ndan oluşan ekip, yakaladıkları 295 kiloluk dev bluefin orkinos ile en büyük balık ödülünü kazandı. Balık, Türkiye’de düzenlenen turnuvalarda yakalanan en büyük orkinos olarak kayıtlara geçti.

295 kilo orkinosu tartmak da kolay olmadı. Bugüne kadar turnuvalarda 150 kiloya kadar ölçebilen tartı bu balıkta işe yaramadı. 200 kilonun üzerinde olduğu tahmin edilen orkinosu tartmak için, özel olarak konteyner tartısı bulundu. 295 kiloluk orkinos tekneden sahneye kadar forklift yardımıyla getirildi ve tartıldı.

Ekibe ödülünü veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye rekorunu Seferihisar’da kıran katılımcılara teşekkür etti. Seferihisar’ın bir cennet bahçesi olduğunu kaydeden Tunç, “Bu deniz çok bereketli, burası olağanüstü bir doğa. Şükürler olsun ki buradayız. Sizler onun ne kadar bereketli ne kadar güzel olduğunu kanıtladınız” dedi.

Kupayı alan Gökhan Çarmıklı ise, organizasyonun başarısı için Murat İyriboz ve Elvio Pennetti’yi kutlarken, ev sahipliği için Teos Marina’ya teşekkür etti.

Teos’ta 295 Kilo Orkinosla Rekor Kırıldı

Teos’ta 295 Kilo Orkinosla Rekor Kırıldı

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.