Biyomedikal Mühendisleri Seferihisar’da Buluştu

Bu yıl yirmincisi düzenlenen Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde Seferihisar’da gerçekleşiyor.

 

Euphoria Aegean Resort & Spa’da 3 Kasım Perşembe günü başlayan “20. Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı” ulusal ve uluslararası boyutta çok sayıda katılımcıyı ağırlıyor. Alanlarında uzman katılımcıların mühendisliklerden, tıp alanına kendi branşlarında biyomedikalin tüm alanlarını tanıtması amaçlanıyor.

 

Toplantı düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılış konuşmaları Kongre Başkanı Yrd.Dç.Dr. Hakan Oflaz, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmşr Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Dokuz Eylül Üniversitesi TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Murat Özgören tarafından yapılırken, açılış sunumu Prof.Dr. Yorgo Istefanopulos tarafından yapıldı.

 

Açılışta konuşan Başkan Soyer, İzmir’in tarih boyunca sağlık merkezi olduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi:

 

İZMİR SAĞLIKLA ÖZDEŞLEŞEN BİR KENT

“Gerçekten İzmir olağanüstü bir coğrafya, olağanüstü güzel bir kent. İzmir ayrıca sağlıklı yaşamın merkezi, sağlıklı yaşamanın mümkün olduğu en iyi kentlerden biri. 2015 ve 2020 Expo’sunda İzmir tema olarak kendisine “herkes için sağlık” başlığını seçti. Yani bu kenttin kimliği tarihler boyunca sağlıkla özdeşlemiş. Ayrıca İzmir, insanların burada yaşarken kendini iyi hissettiği bir kenttir. Bu toplantının İzmir’de yapılıyor olması hedefi tam 12’den vurmaktır.

 

SEFERİHİSAR’I SAĞLIK KENTİ’NE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bizim için bu sempozyumun Seferihisar’da olmasının anlamı ise, İzmir’in sağlık kenti olmasının mirasından yola çıkarak Seferihisar’ı sağlık kentine dönüştürme yolunda çabamızla çok uyuşması. Doğanbey bölgemizde yedi jeotermal kuyu var. Ama 40 yıldır bu kuyular hiç bir şekilde insanların iyiliği için kullanılmamış. Bu kuyular artık aktif hale geliyor.  Yıllardır yapılamayan imar planlarını, sağlık turizm tesisleri için olanak yaratarak tamamladık. Dolayısıyla bu bölgeyi sadece İzmirliler için değil, Türkiye içinden gelecek olanlar için değil, dünyanın her yerinden gelecek insanlar için bir sağlık turizm bölgesi yapmayı hedefliyoruz. Bugün Seferihisar’da meslektaş atalarınız ile belki de aynı duygu ve düşünceler ile mesleğiniz için neler yapacağınızı konuşacaksınız. Ben umut ve gururla hepinizi saygıyla selamlıyorum ve Seferihisar’a hoş geldiniz diyorum.

 

  1. Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı 3-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Seferihisar, Sığacık Euphoria Aegean Resort&Spa’da devam edecek.

 

 

dsc_1242 dsc_1260 dsc_1263

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.