Bir kadın dünyayı değiştirir

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Solak, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihine sadece dahi bir komutan ve devlet adamı olarak değil, aynı zamanda kadın ve erkeğin eşitliğine inanan büyük bir devrimci olarak da geçmiştir. 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkı verilen fedakâr Anadolu kadını emperyalizme karşı Anadolu topraklarında verilen bağımsızlık mücadelesinde erkekle yan yana, omuz omuza vatanı için savaşmış yürekli kadınlardır. Türk kadınına her daim güvenmiş olan Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için gerekli adımları atmaktan asla çekinmemiş ve dünyada kadınlara seçme seçilme hakkını birçok ülkeden çok daha önce Türk kadınına vermiştir. Türk kadını sana minnettardır Yüce Atatürk, senin açtığın yoldan emin ve kararlı adımlarla aydınlığa doğru yürümeye devam edecek ve toplumsal alanlarda kazandığı hakların ve statünün elinden alınmasına asla izin vermeyecektir. Türk kadını ülkesine gerek oy vererek gerekse seçilip görev alarak katkı sunmaya söz sahibi olmaya devam edecektir. Dünyadaki her şey kadının eseridir ve bir kadın dünyayı değiştirebilir.”

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın” diyen Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934 tarihinde  Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vererek Türk kadınını hak ettiği yere yükseltmiştir.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.