Benden Selam Söyle Anadolu’ya

Seferihisar Belediyesi yaz etkinlikleri kapsamında Sığacık Kaleiçi’nde Yeryüzü Sahnesi Tiyatro Topluluğunun sahnelediği “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” adlı oyun alkışlarla izlendi.

 

Dido Sotiriu’nun “Benden Selam Söyle Anadolu’ya”  adlı kitabını tiyatro oyunu olarak sahneleyen usta tiyatrocu ve yönetmen Haluk Işık; Bir Anadolu köylüsü olan Manoli Aksiyotis’in yaşadıklarına koşut olarak ilerleyen oyunda, emperyalizmin yol açtığı işgal, Anadolu Direnişi ve 9 Eylül 1922’de İzmir in kurtuluşuyla sonlanan bir süreci, inanılmaz bir insanlık destanı olarak tiyatro oyunu olarak sunmakta ve olayları bir Rum’un gözünden izleyicilere aktarmaktadır.

 

Yeryüzü Sahnesi oyuncularının; Yılmaz Tüzün, Yasemin Tüzün, Aydın Kahveci, Neslihan Erkaya, İlker Şahin, M.Tacettin Arıtürkelisi, Karden Kasaplar kusursuz oyunculukları ile birleşen tiyatro Sığacık Kaleiçi’ni dolduran tiyatro severler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

 

DSC_3722 DSC_3727 DSC_3729 DSC_3735 DSC_3746

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.