Belediye krize karşı esnafın ve vatandaşın yanında

Türkiye’de vatandaşı derinden etkileyen ekonomik krize karşı Seferihisar Belediyesi sosyal belediyecilik uygulamalarını geliştirmeye devam ediyor.  Her zaman esnafın, köylünün ve işçinin yanında olan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in talimatıyla Seferihisar’da üreticiyi ve tüketiciyi fiyat artışlarına karşı koruyan birçok proje uygulanıyor. Bu projelerden bir tanesi de online sipariş hareketi olan “Yiyin Gari” uygulaması. 

ESNAF İLE VATANDAŞ ARASINDA DİREK BAĞ

Seferihisar Belediyesi tarafından pandemi sürecinde uygulamaya konulan proje paket servis ile hizmetlerine devam eden esnaf için can suyu olmuştu. Sıfır komisyon alınan uygulama şimdilerde tüm hızıyla devam eden ekonomik kriz ortamında tüketicininde ucuz gıdaya erişmesini sağlıyor. Esnaf ile tüketici arasında direk bağ kuran “Yiyin Gari” mobil uygulaması zincir marketlere karşı yerel esnafı da koruyor.  Uygulama içerisinde yemek sektörü ve marketler ürünlerini sergileyebiliyorlar.   Yemeksepeti ve Migros çalışanlarının hakları için greve çıktığı bir dönemde “Yiyin Gari” uygulamasına olan ilgi daha da artıyor. 

‘’HAKLARINI İSTEYEN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ’’

Seferihisar’da daha önce en ucuz market olan Halk Market’i açan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin krize karşı vatandaşları koruyacaklarını belirterek: ” Böylesi bir ekonomik krizde amacımız esnafı ve vatandaşı korumaktadır.   Sosyal belediyecilik alanında birçok proje ile bu süreçte herkesin yanında olmak istiyoruz. Seferihisar’da ve Ürkmez’de açtığımız Halk Marketlerle ucuz ve sağlıklı gıdaya vatandaşımızın erişmesini amaçladık. “Yiyin Gari” projesiyle de kısıtlama süreçlerinde zor günlerden geçen esnafa can suyu olmak istedik.  Bu projede tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı şekilde tüm alternatifleri bir araya topladık. Mobil uygulamamızın tüm Türkiye’ye model olmasını istiyoruz.  Ekonomik kriz ortamında komisyonsuz satış yapılacağı için vatandaşlarımız da diğer online yemek sipariş uygulamalarına göre gıdaya daha ucuz bir şekilde ulaşıyorlar. Ayrıca emeklerinin karşılığını alabilmek için grevde olan Yemeksepeti ve Migros işçilerinin yanındayız. Kötü yönetilen ekonominin yükünün işçilere ve emekçilere çektirilmesine her daim karşıyız.” dedi.

Seferihisar Belediyesi krize karşı esnafın ve vatandaşın yanında
Seferihisar Belediyesi krize karşı esnafın ve vatandaşın yanında
Seferihisar Belediyesi krize karşı esnafın ve vatandaşın yanında
Seferihisar Belediyesi krize karşı esnafın ve vatandaşın yanında
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.