Belediye Gençlik Merkezi’nden Konservatuara

Seferihisar Belediyesi’ne bağlı Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde aldığı ücretsiz keman kursuyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı’nı kazanan Simge Hışım, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür çiçeği verdi.

Seferihisar Belediyesi tarafında 2011 yılında hayata geçirilen Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi Projesiyle birlikte Seferihisar’daki çocuk ve gençler merkezde ücretsiz olarak verilen kurslardan yararlanmakta. Çocuk ve Gençlik Merkezi verdiği piyano, gitar, keman, satranç, tiyatro, resim ve seramik, halk oyunları, fotoğrafçılık, çocuk korosu ve ritim kurslarıyla Seferihisar’ın geleceği olan gençlerin meslek seçimlerine de etki etmekte. Bu gençlerden biri olan18 yaşındaki Simge Hışım Seferihisar Çocuk Ve Gençlik Merkezi’nden aldığı ücretsiz keman kursu eğitimiyle Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı’nı kazandı.

2 buçuk yıldır Gençlik Merkezi’nde müzik öğretmenliği yapan Fulya Sayarer’le birlikte çalışan Simge Hışım ara verdiği keman eğitimine Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi’yle birlikte tekrar başladığını, konservatuara hazırlandığı süre boyunca merkezdeki öğretmenlerinden manevi anlamda çok destek gördüğünü söyledi. Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi Projesini hayata geçirdiği için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ettiğini belirten Simge Hışım kendisini makamında ziyaret ederek teşekkür çiçeği verdi.

Gençlik Merkezleri’ni bu hedefler doğrultusunda kurduklarını söyleyen Başkan Soyer; “Gençlerimizin geleceklerine yön verecekleri kararları, içlerindeki yetenekleri ortaya çıkarmak için uzman eğitmenlerimiz büyük çaba harcıyor. Ayrıca yine en büyük hedeflerimizden bir tanesi bu gençlerimizi dünya vatandaşı yapabilmek. Onları yurtdışına yolluyoruz, yurtdışındaki yaşıtlarını buraya getiriyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız büyük bir değişim yaşıyor. Şimdi bizim kurslarımızdan çıkıp üniversitelerde istedikleri bölümlere yerleştiklerini duymak bizim için büyük bir keyif. Umuyorum daha çok gencimizden böyle müjdeli haberler alacağız” dedi.

 

DSC_1863 DSC_1865

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.