Seferihisarlı Kadınlar Ödüle Layık Görüldü

İzmir’in sanat alanında uluslararası bir marka olmasına olanak sağlayan Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, muhteşem bir ödül töreniyle sahiplerini buldu. Duayen tiyatro sanatçılarının da katıldığı törende 13 dalda ödül ile birlikte “Yılın En Başarılı Oyun Yazarı”, “Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülü” ve “Göksel Kortay Özel Ödülü” olmak üzere üç ayrı özel ödül de verildi.

Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören’in 10 yıldır İzmir’de düzenlediği Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nin töreni, Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde gerçekleşti. Bu yıl 10.’su gerçekleşen ve her sene başta Haldun Dormen, Göksel Kortay olmak üzere birçok ünlüyü İzmir’de buluşturan tören, bu yıl da çok sayıda sanatçıyı ağırladı. Jüri başkanlığını Nazlı Kayı’nın üstlendiği ödül törenine; Haldun Dormen, Göksel Kortay, Mustafa Alabora’nın yanı sıra çok sayıda tiyatrocular ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

“Sanata Destek Veren Yerel Yönetici” ödülünü Tunç Soyer doğum gününde aldı

Gecede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’da yaptığı çalışmalar ile “Sanata Destek Veren Yerel Yönetici” ödülüne layık görüldü. Tunç Soyer’e ödülü tiyatronun duayen sanatçısı Haldun Dormen takdim etti. Haldun Dormen ödülü verdikten sonra sahne üzerinden Tunç Soyer’in doğum günü olduğunu belirterek Soyer’i kutladı. Daha sonra ise tüm salon, “İyi ki doğdun Tunç Soyer” diyerek yeni başkanın yaş gününü tebrik etti.
Soyer, ödül aldığı gecede bir konuşma yaparak, “Her ödül aslında biraz da omuzda yüktür; çünkü o ödülü verenlerin güvenine layık olmak gibi bir sorumluluğu da yükler sırtınıza. Hele Haldun Dormen gibi bir üstadın elinden bu ödülü almak işimi çok zorlaştıracak ama ona layık olmak için bu güvene layık olmak için canla başla, aşkla çalışacağımdan hiç kuşkunuz olmasın. Çağlar İşgören’e teşekkür ediyoruz. İnanılmaz bir hikaye bu. Bunu başarıyla sürdürüyorlar. Belediye olarak her daim yanlarında olacağız, arkalarında olacağız. Elimizden ne geliyorsa destek olacağız” diye konuştu.
Göksel Kortay Özel Ödülü’nü usta sanatçı Göksel Kortay’ın elinden Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kadın Tiyatrosu’ndaki çalışmaları ile Vedat Murat Güzel aldı.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.