Başkan Yetişkin’den TOKİ konutları çıkışı: Dışarıdan insan getiriyorlar!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, TOKİ’nin bölgede yaptığı bin adet konuta ilişkin eleştirilerde bulundu. Bakanlık tarafından yapılan imar çalışmalarında belediyenin fikrinin alınmadığını kaydeden Yetişkin, konutların yapıldığı alanda hiçbir altyapı ve ulaşım çalışması olmadığını belirtti. Yetişkin konutların Seferihisarlı ihtiyaç sahipleri için yapılmadığını savundu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle Seferihisar‘a bin adet konut yapıyor. Yükselen TOKİ konutları ve Bakanlık tarafından yapılan imar çalışmalarına yönelik Gündeme Bakış TV’de açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, konutların bölgedeki ihtiyaç sahipleri için yapılmadığını savundu. İlçe genelinde sadece 17 Seferihisarlı’nın TOKİ kurasından çıktığını söyleyen Yetişkin, “Bize hiç sorulmadan Seferihisar’a bin tane konut getirdiler. Onun içine girecek nüfus sayısı 3 ile çarpsanız 3 bin insan en minimumu. Seferihisar gibi turizmi ve tarımıyla, kendine has kültürüyle gelişen bir yer. Bir bakıyorsunuz 3-4 bin kişi getiriyor, oradaki yapıyı değiştiriyorsunuz. Seferihisar’daki ihtiyaç sahiplerine yapılan konutlar olsa hiçbir söz söylemeyeceğim. Tamamen dışarıdan gelecek. Öğrendiğim kadarıyla Seferihisar’dan sadece 17 aile kuradan çıkmış. Geri kalanı İzmir ve İzmir dışından gelecek” dedi. 

“ALANDA ALTYAPI YOK”

TOKİ’nin konutları yaptığı alanda altyapı olmadığına dikkat çeken Başkan Yetişkin, “Gelecek olan insanlar Seferihisar’a ne kadar uyum sağlayabilecekler? Kültürüne ne kadar dokunabilecekler, görmek lazım. Bilemiyorum önyargılı da olmak istemiyorum ama bence sıkıntı yaşayacağız. Hiçbir altyapı çalışması yok, kanalizasyonu, suyu yok. Nasıl çözülecek bunlar. 4 bin kişi getirmişsiniz, orada bir ulaşım hizmeti vermek zorundasınız. O bölgede şu anda ulaşımla ilgili hiçbir planlama yok. Bu hizmetler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda ama dönüp geliyor. Tamamen kendi kafalarına göre ben yaptım oldu bitti mantığıyla yürüyen bir şey ama bunların altyapısının hazırlanıp sonra yapılması gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

“YA SATTILAR YA KİRAYA VERDİLER”

Geçtiğimiz yıllarda TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarına da dışarıdan insan getirildiğini ancak o insanların aldıkları evleri sattığını ya da kiraya vererek bölgeden gittiğini kaydeden Yetişkin, “Daha önce deprem konutları yapıldı, çok küçük minimize bir projeydi. Oraya da şehir dışından çok vatandaş geldi ve bir süre sonra ya satmak zorunda kaldılar bu binaları ya da kiraya verdiler. Bu şekilde devam etti. Seferihisar’ın kültürü, demografik yapısı bambaşka. Oraya uyum sağlamaları çok önemli” ifadelerini kullandı. 

Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.