Soyer Köy Mallarını İade Ediyor

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bütünşehir Yasasıyla birlikte belediyelere geçen köy mallarını aldıkları meclis kararıyla köylere devredeceklerini açıkladı.

 

30 Mart yerel seçimlerinin ardından hayata geçirilen Bütünşehir yasasıyla birlikte kapatılan belde ve köylere ait taşınmazlar belediyelere devredilmişti.

 

Seferihisar Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında yeni yasayla belediyeye devredilen 9 köyün mallarının köylerde kurulan kooperatif, dernek ve vakıflara devredilmesine karar verildi.

 

 

 

 

Konuyla ilgili Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şu açıklamaları yaptı: “6360 sayılı kanunla beraber 16 Bin köy kapatılarak mahalleye dönüştürüldü ve yerel yönetimlere bağlandı. Biz en başında beri bu yasaya karşı çıktık. Köy köktür, köy yoksa gelecekte yok diyerek “Geleceğin Köyleri” hareketini başlattık. Köy, hem geçmişimiz hem geleceğimizdir.  Tüketen insanın savaşların içine sürüklendiği bir çağda, köyler sakince üreten geçmişle geleceğin harmanlandığı yerler olmalıdır diye düşünüyoruz. Köy malları kesinlikle satılmamalıdır. Çıkan yasanın bize bir gecede bahşettiği bu hakkı kullanmayı hem vicdanen hem ahlaki olarak uygun bulmuyoruz. Bu mülkler köylerin atalarından, dedelerinden imece usulüyle büyük fedakarlıklarla edinilmiş mülklerdir. Satışını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Köylerimizin kooperatifler kurarak bu mülklere sahip olmasını sağlamak istiyoruz. Yasal olarak uzun süreli kiralama yöntemini kullanacağız. Bu kiralamayı da ücretsiz olarak yapacağız. Köylerimizin kuracakları kooperatiflere malları aktaracağız”

Kasım ayı meclisinde AKP’li üyelerin talebiyle hukuk komisyonuna gönderilen teklif, Aralık ayı meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

 

Süreç, köylerin kooperatif kurup belediyeye başvurarak yerlerin kiralanması şeklinde ilerleyecek.

 



Köyüme Dokunma Tunç Soyer

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.