Başkan Soyer Çocuklarla Birlikte Yürüdü

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, Seferihisarlı çocuklar bir araya gelerek, “Savaşsız bir dünya istiyoruz”, “her yer park olsa”, “Çocuk aklı deme çocuk haklı” sloganları eşliğinde hazırladıkları pankartlarıyla birlikte yürüdü. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de çocuklara eşlik etti.

 

Türkiye’deki tek örneğiyle ilçe yönetiminde söz sahibi olan Seferihisar Çocuk Belediyesi yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. 21 Kasım Cumartesi günü bir araya gelen yüzlerce çocuk, sloganlar eşliğinde yürüdü. Seferihisar Belediyesi bünyesindeki eğitmenleriyle birlikte, Seferihisar Çocuk ve Gençlik  Merkezi’nde gönüllerince eğlenen çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

 

Yürüyüşte ve etkinlikte çocuklarla beraber olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Seferihisar da çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, onların sahip olduğu birikimi zenginleştirmek ve bilinçlendirmek için bir çok branşta çocuklara eğitim veriyoruz. Bugünde tüm branşlarda ki hem eğitmenlerimiz, çocuklarımız hem de çocuk meclisinin diğer üyeleri bir araya gelip bugünü kutluyorlar. Onlar bizim en büyük umudumuz. Bu nedenle yapacağımız en değerli şeyin çocuklarımızın geleceklerine yönelik yatırım yapmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı Defne Kepcan; “Bugün arkadaşlarımızın yüzlerindeki gülümsemeyi görebiliyoruz. Hepimiz haklarımızı bildiğimizi göstererek yürüdük. Şimdi çok güzel bir şekilde eğleniyoruz. Bize destek veren Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ VE SEFERİHİSAR ÇOCUK BELEDİYESİ

Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi sonrasında kutlanmaya başladı.

 

UNICEF tarafından yayınlanan Çocuk Dostu Şehir kriterlerini yakından izlenerek oluşturulan Seferihisar Çocuk Belediyesi, ilçede çocuk katılımının sağlanması ve çocukların güven içinde yaşamasını sağlamak için çalışmalarını sürdürmekte.

 

Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin etkinliklerini ve toplantılarını düzenlemesi için Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen bina çocuklara hediye edildi. Dünyada ilk olan “Çocuk Belediyesi” fikrinin bir mekana kavuşması sürecinde, eşyaların seçiminden, duvar boyasına ve odaların kullanım planına kadar tüm ayrıntılar çocuklar tarafından belirlendi. Seferihisarlı çocuklar her iki yılda bir Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı ve çocuk belediyesini belirlemek için sandık başına gidiyor.

 

DSC_4764

 

 

DSC_4795 DSC_4803 DSC_4807 DSC_4827 DSC_4828

20151121045307 20151121045308 (1) 20151121045308 (2) 20151121045308

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.