Başkan Soyer TEDX İstanbul’da Konuştu

 

“BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN”

 

Dünyaca ünlü TED konferanslarının İstanbul ayağında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmacı olarak yer aldı. Dünyadan ve Türkiye’den önemli isimlerin yer aldığı “momentum” konulu konferansta Başkan Soyer ilk konuşmacı olarak yaptığı sunum büyük beğeni topladı.

 

Dünyadan ve Türkiye’den farklı alanlardaki fikir liderlerinin bir araya geldiği TEDxISTANBUL, “Momentum” temasıyla 18 Kasım’ da Zorlu Center PSM’ de gerçekleşti.

 

Bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown gibi isimler konuşmacı olarak yer aldığı konferansın 2014 yılı İstanbul ayağında Müzisyen Nil Karaibrahimgil, Nöroşirürji Uzmanı Prof.Dr Talat Kırış, Fjord Nordik, Türkiye, Rusya Bölge Başkanı Iñaki Amate, Onedio.com Kurucusu Kaan Kayabalı, Milli Tenisci İpek Soylu, Urbanista Kurucusu Markus Lehto, Uykusuz Dergisi Editörü Ersin Karabulut gibi isimler yer aldı. Konferansı Zorlu Center’da yaklaşık bin kişi izlerken, internet üzerinden yapılan çevirili canlı yayında oturumlar milyonlarca kişiye ulaştı.

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, momentum konulu konferansta insanın, doğanın, evrenin momentumu hakkında konuştu ve Seferihisar’da yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi. Başkan Soyer sunumunda özellikle “haz ve hızın ters orantılı olduğunu fark etmiyoruz” dedi ve “başka bir dünyanın mümkün olduğunun altını çizdi. Konuşma konferansa katılanlar tarafından çok beğenildi ve sosyal medya hesaplarından yoğun şekilde paylaşıldı.

 

Sunumunu Nazım Hikmet’in Yaşamaya Dair isimli şiiriyle noktalayan Soyer, konferansa katılanlardan büyük alkış aldı.

DSC_2890 DSC_2901 IMG_0981

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.