Başka Bir Siyaset Okulu Seferihisar’da başladı

Roman gençlerin sosyal ve siyasal alanda karar mekanizmaları içerisinde aktif yurttaşlar olarak rol almalarını hedefleyen “Başka Bir Siyaset Okulu” üçüncü kez kapılarını açtı.

Seferihisar’da başlayan okulun açılışını, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yaptı. Yetişkin konuşmasında, 14 yaşında siyasete girdiğini, kimi zaman afiş astığını, kimi zaman bayrak taşıdığını, o günlerden bugünlere gelene kadar siyasetin her kademesinde görev aldığını anlattı. Zorlu mücadelelerden sonra belediye başkanı olma hayaline kavuştuğunu belirten Yetişkin, Roman gençlere de pes etmemelerini tavsiye etti. Seferihisar’da Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Roman demeden hizmet ettiklerini vurgulayan Yetişkin, bu anlayışın tüm Türkiye’ye yayılacağına dair umutlu olduğunu söyledi. Başka Bir Siyaset Okulu’nun bu konudaki önemine dikkat çeken Yetişkin, elbirliğiyle sorunları ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Okul bünyesinde açılan “Bir hayalin var mı? Bilmiyorum.” adlı sergiyi de gezen Yetişkin, Sıfır Ayrımcılık Derneği’ne okulu ve sergiyi İzmir’e taşıdıkları için teşekkür etti.

Başkandan sonra söz alan Başka Bir Siyaset Okulu Proje Direktörü Elmas Arus, Türkiye’de yaşayan mülteci Dom ve Abdal grupların asgari seviyede insanî yaşam koşullarına erişemediğini belirtti. Acilen politika geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Arus, yerel yönetimlere çok iş düştüğünü kaydetti.

Başkan Yetişkin’e Mülteci Dom ve Abdal gruplarının fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdiren Arus, “Bu sergideki fotoğraflar ve fotoğraflardaki insanların hikayelerini dinleyerek sorunlara şahit oldunuz. Şahitlik sorumluluk gerektirir.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere birçok ilçe belediye başkanı da sergiyi ziyaret etti.

Sergi, 28 Ekim tarihine kadar İzmir Seferihisar’daki Euphoria Aegean Resort & SPA ‘da herkesin ziyaretine açık olacak.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.