Başardık Atam

‘’ Ben sana geleceği vaat edemem evlat her koyun gibi kendi bacağından asılacaksın kendi yolunu kendin çizeceksin.’’

Ölümünün üstünden onlarca yıl geçmesine karşın ölümsüz kahramanım Atatürk’üm senin cesaretin benim en büyük umudumdur.

Her ulusun tarihinde kahramanlar vardır.Bu ulusun kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’tür.Bugünde onun öldüğü gün yani 10 Kasım saat dokuzu beş geçe ölmüştür.Yüce Atatürk ; hayatını ulusunu kurtuluşuna adayan , dünyada eşine az rastlanan liderlerden biridir. Yaşamı süresince  yapmış olduğu devrimlerle ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmıştır.Atatürk’ün yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamak ve anlatmak için onu iyi tanımamız gerekir. Atatürk çok çalıştı ve yoruldu.Ama biz onun izini , onun gibi sürdürmek zorundayız.Yaratıcı fikirleri ile şimdi dimdik ayaktayız.Şu an özgürsek, dalgalanıyorsa bayrağım  ülkemin semalarında onu Atatürk’e borçluyuz.Gerçekleştirdiğin devrimler,bıraktığın ilkeler mirasının temelidir. Onu korumak ve kollamak Türk gencinin birinci görevidir.İşte bu bilinçle onun aydınlattığı yolda asıl hedefe yürümeliyiz. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmalıyız.

Atatürk güçlü bir mantığı ve güçlü bir kişiliği olan bir devlet adamıydı.Sert ve otoriter görüşü yanında sevgi dolu, ince yaratılışlı bir insandı.Yurduna ve ulusuna zarar verebilecek yanlışlıklara asla göz yummazdı.Yurt ve ulus onun için en büyük değerdi.Yaşamı boyunca güçlüklerle karşılaşmış , ama hiç yılmamış, ümitsizliğe düşmemiştir.Başaracağım dediği işi başarmıştır.

Dünyada hiçbir lider yoktur ki Atatürk’ümüz kadar vatan ve millet sevdalısı olsun. Yine hiçbir lider yoktur ki bütün varlığını milletine bağışlasın…

İşte bizler dünya milletlerinin bile hayran olduğu böylesine değerli ve eşsiz bir lidere sahip olmanın mutluluğunu yaşamakta , onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürce yaşamaktayız.Atatürk sayesinde hiçbir devletin esareti altında olmadan çalışmanın mutluluğunun tadına varmaktayız.

Bu mutluluğu bizlere tattıran sevgili Atatürk’e şükran duygularımızı ifade etmenin en güzel yolunun onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktan geçtiğini bir an bile olsa aklımızdan çıkarmamalıyız.

Biz seni görmeden sevdik Atam.Düşüncelerin meşale oldu düştük peşine Atam.İlham aldık sözlerinden hakikati ve zaferi bulduk gözlerinde.Biliyoruz ki bize güvendin.İşte o yüzden açtığın yolda , kurduğun amaçla hiç durmadan yürüyeceğiz.İlkelerini koruyacak devrimlerini yaşatacağız.Biz Türk gençliğine yakışan; vatanımızın huzur ve refahı için her zamankinden daha çok çalışmak olacaktır…

Başaramasaydın başaramazdık Atam… Bize yakışan başarmaktı başardık Atam …

pubg uc

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.