Afyonlular’dan Müzik Dolu Gece

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla düzenlenen Kültürler Buluşması barış, kardeşlik ve sevgi mesajlarıyla devam ediyor.

 

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Kültür Buluşması’na Yozgatlıların ardından 14 Eylül Pazar akşamı Afyonkarahisarlılar ev sahipliği yaptı. Seferihisar Belediyesi ve Türkiye’nin dört bir yanından gelip Seferihisar’a yerleşerek dernek kuran Afyonkarahisarlılar, Ahıska Türkleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlıların ortaklığıyla düzenlenen etkinlikte, barışın bu kadar kolay olduğunun mesajları Seferihisar’dan Türkiye’ye verilmeye devam ediyor.

 

GECENİN İKRAMI AFYON SUCUĞU

Afyonkarahisarlıların ev sahipliğinde gerçekleşen ikinci gecede, tüm misafirlere Afyon’un meşhur yöresel lezzeti ekmek sucuk ikramı yapıldı. İlçe Kaymakamı Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı geceye, Seferihisar Afyonkarahisarlılar Dernek Başkanı Ramazan Çakır’ın davetiyle, Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Danışman, Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Musiroğlu, Afyonkarahisar Hocalar İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Çetin, Afyonkarahisar Yörükleri Dernek Başkanı Şakir Yılmaz, Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rıfat Yağmur, İşadamı İbrahim Alimoğlu da geceye katılan isimler oldu.

Gecenin sunuculuğu ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan yaptı. Seferihisar Afyonkarahisarlılar Dernek Başkanı Ramazan Çakır, yaptığı açılış konuşmasında, beş yıldır barış içerisinde bu etkinliği düzenlemelerine öncülük eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.  Dernek Başkanı Çakır, Kaymakam Resul Çelik, Başkan Tunç Soyer ve diğer dernek başkanlarına Atatürk’ün Büyük Taarruz zaferi öncesi Afyon Kocatepe’deki duruşunu simgeleyen siluetinin olduğu plaketler hediye etti.

Afyonkarahisarlı İşadamı İbrahim Alimoğlu ise, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, mermer üzerine ilçenin üyesi olduğu uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) logosu olan Salyangoz işlenmiş plaketi takdim etti.

Gece büyük bir coşku içerisinde Halk Müziği sanatçıları Şifa Yılmaz ve İsmail Koç tarafından verilen, tüm hemşehri derneklerinin bir arada dans ettiği, halaylar çektiği keyifli saatlerle devam etti.

Seferihisar Kültürler Buluşması sırasıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Ahıska ve Kafkas Türkleri geceleriyle devam edecek.

 

DSC_9216 DSC_9225 DSC_9235 DSC_9236 DSC_9250 DSC_9260 DSC_9276 DSC_9320 DSC_9327 DSC_9352 DSC_9430

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.