Barajlar alarm veriyor

İzmir’de Ağustos ayında barajlardaki su seviyesi düşmeye devam ediyor.  

Barajlar alarm veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri’nin verilerine göre barajlardaki doluluk oranları manzarayı gözler önüne serdi. Kentin en büyük su kaynağı olan ve Buca, Karabağlar gibi nüfus yoğunluğu yüksek ilçelerin bulunduğu Güney Bölgesi’nin ihtiyacını karşılayan Menderes’teki Tahtalı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 59.08’e kadar düştü. Manisa ili sınırları içinde yer alan Gördes Barajı’ndaki su oranı resmi kayıtlara göre yüzde 5.71’de yer alırken Balçova Barajı ise yüzde 59.12 civarında seyretti. Seferihisar’daki Ürkmez Barajı’ndaki oran yüzde 62.22, Aliağa’daki Güzelhisar Barajı’nda yüzde 73.35 oldu. Yarımada Bölgesi’nin su ihtiyacını karşılayan Çeşme Alaçatı Barajı’nda ise doluluk yüzde 45.14ye kadar düştü. 

Geçen yıl aynı dönemde Tahtalı Barajı’ndaki oran yüzde 46.62, Balçova yüzde 25.56, Ürkmez yüzde 53,87 Güzelhisar yüzde 55.68, Alaçatı Barajı’nda ise yüzde 30.1 idi. 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.