Balıkçı Barınağı Yapılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Seferihisar’a yapılacak balıkçı barınağı için startı verdi… Seferihisar Akarca için Ankara’da onaylandı.

İzmir’in 17 ayrı noktasında yapılması planlanan balıkçı barınakları için seçimler öncesinde çalışmaları hızlandıran Ulaştırma Bakanlığı, ilk müjdeyi Seferihisar’a verdi.

Yakında temeli atılacak barınakların ilki Seferihisar’ın Akarca bölgesinde inşa edilecek. Akarca’daki amatör balıkçı ve yatçıların faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak yatırımın toplam maliyeti 21 Milyon lirayı bulacak.

Ankara’da gerekli tüm bürokratik işlemler tamamlanırken, ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) süreci de resmen başladı. ÇED sürecinin ardından inşaatına başlanacak tesis 2 yılda tamamlanarak hizmete açılacak. Bölgedeki kooperatiflerin talepleri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında yapılacak yeni balıkçı barınağının içerisinde iki adet dalgakıran ve çekek yeri haricinde soğuk hava deposu, balık satış birimleri, atık ünitesi, lokal ve idari binalar da yer alacak. Mülkiyeti Hazineye ait kıyı alanında yapılacak barınaktan yaklaşık 70 kadar tekne sahibi faydalanacak.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.