Ayasofya’ya var Ürkmez Bengiler’e yok

Seferihisar Bengiler mahallesinde yakın bir zamana kadar camide okunan ezan mahalle halkının kendi imkanları ile yaptığı merkezi yayın hoparlör sistemi ile duyulabiliyordu.  

Bengiler mahallesinde yaşayan vatandaşlar kendi imkanları ile gerekli teçhizatı kurarak uzun zamandır hasret kaldıkları ezanı duymak için en yakın cami olan Mersinalanı Ürkmez Merkez Camisinden ezan sesini telsiz sistemi ile alarak yüksek bir binanın çatısına hoparlör yerleştirdiler, bir yıl boyunca sıkıntısız devam eden süreç İzmir’de merkezi sistemle ezan okunan bazı camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı “Çav Bella” çalınması ardından son buldu.

İzmir Müftülüğü merkezi yayını yasakladı

İzmir Müftülüğü merkezi yayını yasaklayıp siteme şifre koyduktan sonra Bengiler Mahallesi ezan sesine hasret kaldı, mahalle sakinlerinden Senem Özkanoğlu ” Bengiler Ürkmez merkeze uzak bir mahalle, biz burada ne ezan sesi ne verilen selaları duyabiliyoruz,  kendi imkanlarımız ile ezan sesini duyalım diye sistem kurmuştuk, ama İzmir Karşıyaka’da yaşanan olay bizi mağdur etti ve ezan sesimiz sustu. Seferihisar Kaymakamlığına dilekçe başvuru yaptım oradan Seferihisar ilçe Müftülüğüne gönderdiler oraya da dilekçe ile başvuru yaptım, oradan bizi İzmir İl Müftülüğüne yolladılar onlar da bizi Mersialanı camisinin imamına yolladılar, imam hocamız benim şifremi paylaşmam için müftülük izin vermeli dedi, Seferihisar Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’a sorunumuzu ilettik ama hiç çözüm alamadık şimdi başladığımız yere geri döndük, ezan sesine hasret kaldık” dedi.

Mahalle halkı yetkililerce seslerinin duyulması için “Biz Müslümanız, Ezan duymak istiyoruz” yazdıkları pankartlarla mahallede yürüyüş yaptı.  

  

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.