Avrupa’nın Bütçe Dostu Gezi Rotaları

Her gezgin, Avrupa’nın popüler şehirlerini bütçesini sarsmayacak şekilde gezebilmeyi ister. Seyahat planlaması yaparken, gezi tutkunları için en önemli detaylardan birisi de, gezi ekonomisidir. Ekonomik açıdan kendisini sarsmayacak bir tatil planı, herkes için oldukça caziptir. Avrupa’nın beğenilen şehirlerini ekonomik fiyatlara gezmek isteyenler için Pegasus birbirinden özel fırsatlar sunuyor! Sen de en ucuz uçak bileti kampanyalarıyla, bütçene uygun yeni rotalar keşfetmeye hazır ol!

Ucuz Uçak Bileti Alma Rehberi

Gezginlerin merak ettiği konulardan birisi de “ucuz uçak bileti nasıl alınır?” sorusudur. Uçuş yapmak istediğiniz rotalar için uygun uçak bileti kampanyaları hakkında Pegasus’un uçak bileti mobil uygulaması ya da internet sitesi üzerinden detaylı bilgi almanız mümkün. Ekonomik uçmanın keyfini çıkarmak isteyen gezginleri birbirinden avantajlı uçak bileti fırsatları bekliyor! Uçak biletini uygun fiyata almak isteyen gezginler Pegasus’un internet sitesinde ana sayfada bulunan “Ucuz Uçak Bileti Ara” sekmesini kullanarak uygun fiyatlı uçak biletlerini listeleyebilirler. Bu sekmede seyahat türünü “Gidiş Dönüş” veya “Tek Yön” olarak belirtmek gerek. “Gidiş Dönüş” bileti alacak olan gezginler nereden nereye uçuş yapacaklarını, gidiş dönüş tarihlerini ve kaç kişi uçuş yapacakları gibi bilgileri ilgili pencerede işaretledikten sonra “Ucuz Uçuş Ara” butonuna tıklayıp, ucuz uçak bileti fırsatlarını listeleyebilirler.

Avrupa’da Ucuz Seyahat Edilebilecek Rotalar

Avrupa’da yeni yerler keşfetmek ve ekonomik seyahat etmek isteyen gezginler için Avrupa’nın bütçe dostu gezi rotaları…


– Prag: Avrupa’nın yoğun ilgi gören şehirlerinden biri olan Prag, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez rotalarından biridir. Köklü geçmişi ve mimari yapısıyla gezginleri kendisine hayran bırakan Prag, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Kışları oldukça sert, yazları sıcak olan bu şehirde her mevsim ayrı güzelliktedir. Yaz aylarında seyahat planı yapan gezginler sıcaklara, kış mevsiminde seyahat edecek olan gezginler de çetin soğuklara hazırlıklı olmalıdır. Prag’ın en yoğun olduğu dönemler temmuz ve ağustos aylarıdır. Prag’ın daha sakin ve serin dönemlerini görmek isteyenler ise seyahat için mayıs ve eylül aylarını tercih edebilirler. Prag’a giden gezginlerin mutlaka gezmeleri gereken başlıca adresleri; Old Town (Eski Şehir) Meydanı, Astronomik Saat Kulesi, Prag Kalesi ve Charles Köprüsü olarak sıralamak mümkün.

– Budapeşte: Gezginlerin ekonomik bir seyahat planı için düşünebileceği ideal rotalardan birisi de Budapeşte’dir. Ucuz seyahat için gezginlere ücretsiz etkinlikler sunan şehir, Avrupa’nın bütçe dostu kentlerinden biri olmasını sağlar. Budapeşte’de gezginler ücretsiz bilgi kitapçıklarıyla düzenlenen yürüyüş turlarına katılabilirler. Kentin doğal güzelliklerini yakından görmek isteyenler Tuna Nehri eşliğinde şehri panoramik olarak izleyebilecekleri Balıkçı Kalesi’ni ziyaret edebilirler. Balıkçı Kalesi’ni ekim ve mart aylarında ücretsiz olarak ziyaret etmek mümkün. Nisan ayı itibariyle sıcaklıkların yükselişe geçtiği Budapeşte’de kış aylarında kar yağışı görülür. Kenti ziyaret etmek için ideal zamanlama sonbahar ve ilkbahar aylarıdır. Şehri ziyaret eden gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca lokasyonları; Buda Kalesi, Parlamento Binası, Aziz Stefan Bazilikası, Zincir Köprü, Balıkçı Tabyası, Andrássy út Caddesi ve Büyük Market olarak sıralamak mümkün.

– Lviv: Nüfus olarak Ukrayna’nın 7. büyük şehri olan Lviv, gezginlerin mutlaka görmesi gereken adreslerden biri. Ticari ve turistik açıdan oldukça gelişmiş olan şehir, adını İngilizce’de aslan anlamını gelen “lion” kelimesinden almıştır. Lviv, turistik bir gezi planlayanlar için oldukça ideal bir rotadır. Tatlı ve balık sevenler için leziz bir mutfağa sahip olan şehirde gezginler Trout, Galician Strudel ve Lviv Syrnyk gibi lezzetlerin tadına muhakkak bakmalılar. Lviv’de mutlaka gezilmesi gereken başlıca rotaları; Rynok Meydanı, Opera Binası, Lviv Ermeni Katedrali ve Potocki Sarayı olarak sıralamak mümkün.

– Belgrad: Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Belgrad, Sırbistan’ın başkenti ve en büyük şehridir. Sırbistan’ın önemli turizm kentlerinden biri olan Belgrad, tarihi ve kültürel ögelere sahiptir. Avrupa’da düşük bütçeli tatil planı yapmak isteyenlerin tercihi olabilecek ideal rotalardan biridir. Karasal iklime sahip olan Belgrad’ta kış mevsimi çetin geçer. Soğuklardan etkilenmeden seyahat etmek isteyen gezginler ilkbahar ve yaz aylarında Belgrad’ı ziyaret edebilirler. Belgrad’ı keşfetmek isteyen gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca lokasyonlar şunlardır; Kalemegdan, Nikola Tesla Müzesi, Knez Mihailova Caddesi ve Tasmajdan Park.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.