Atık Yağlar Mamaya Dönüşüyor

Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği “Atık Yağ Kampanyası” hem doğayı koruyor hem de can dostlarına destek oluyor.

Seferihisar Belediyesi, evlerden bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında başlattığı “Atık yağını getir mamanı götür” kampanyasıyla atık yağları topluyor. 

Proje kapsamında, atık yağların doğaya zarar vermeden geri dönüştürülmesi hedeflenirken atık yağlarını getiren vatandaşlara ise 1 kilo kedi veya köpek maması hediye ediliyor.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Seferihisar’da sürdürülebilir bir gelecek için yapılan projelere bir yenisini eklediklerini belirterek “Lavabolardan dökülen atık yağlar içme suyumuzu kullanılamaz hale getirerek boru ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara sebep oluyor. Bu sebeple ilçemizde yürüttüğümüz Sıfır Atık kampanyamıza can dostlarımıza da destek olmak adına “Atık yağını getir mamanı götür” projemizi ekledik. Bu sayede atık yağ getiren vatandaşlarımıza mama hediye ediyor ya da onlar adına barınağa bağışta bulunuyoruz. İlk başta Haziran ayı sonuna kadar sürdürmeyi planladığımız kampanyamız yoğun ilgi görünce devam kararı aldık, kalıcı olarak “Atık Yağını Getir Mamanı Götür” kampanyası hep devam edecek. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstererek evlerde biriktirdikleri bitkisel atık yağlarını Seferihisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne  teslim etmelerini rica ediyorum” dedi.

Atık yağını getir mamanı götür kampanyasında 20 litre yağ ile Kopuz Park sitesi listede ilk sırada.

Kopuz Park Sitesi : 20 litre

Hüseyin Özlü ( Papatya Apartmanı) : 5 Litre

Pelin Demirbilek ( Satsuma Park) : 5 Litre 

Gülşen Akdoğan : 3 Litre

Sevda Doğan : 2 Litre

Mine Karadaş : 2 Litre

Mutlu Demirbilek : 2 Litre

Emine Benli ( Aslan Apartmanı) : 1 Litre

Gülistan Aksu : 1 Litre

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.