Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin Yıldönümü Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Seferihisar ziyaretinin 83.Yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “83 yıl önce bugün Cumhuriyet Gazetesi’nin yazdığı gibi büyük kurtarıcılarını candan özleyen, kadın, erkek ve çocuk bütün Seferihisarlılar, onun tekrar gelmeyeceğini unutmayarak, onun aziz hatırasına, devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağımız söz veriyor, özlem ve şükranla anıyoruz” dedi.

11 Nisan 2017 Salı günü İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen tören saygı duruşu-İstiklal Marşı, Kaymakamlık ve Belediye makamlarının çelenk sunumuyla başladı.

Programa Kaymakam İlhan Abay, Garnizon Komutanı  Levent Aksoy, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Başsavcısı Arif Gedikoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  Günün anlam ve önemini belirten konuşması Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı. Atatürk’ün ziyaretinin bir gün sonrası olan 12 Nisan 1934 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan haberi okuyan Başkan Soyer; “Bugün ilçemiz tarihinin en önemli günlerinden birini yaşıyoruz. Bugünü geçen yıllardan daha anlamlı kılan bir hediye aldım. Çok kıymetli bir akademisyen arkadaşım 12 Nisan Cumhuriyet Gazetesi’ni hediye etti. O gazeteden bugünle ilgili yazılanları sizinle paylaşıyorum.

12 NİSAN 1934 TARİHLİ GAZETE KÜPÜRÜ

“Gazi hazretleri Seferihisar’a teşrif ettiler. Reisicumhur hazretleri sabah saat dokuzda otomobille hareket ederek İzmir civarında ve Seferihisar üzerinden Sığacık limanına kadar bir gezinti yaptılar. Geçtikleri yerlerde köyler bayraklarla ve taklarla süslenmiş, yüzlerinde derin bağlılık ve şükran duyguları okunan köylüler, yolları doldurmuşlardı. Seferihisar’da istikbal pek parlak oldu. Bütün şehir baştan aşağı donatılmış, dükkanlar kapatılmış, büyük kurtarıcılarını candan özleyen kadın, erkek ve çocuk bütün Seferihisarlılar güzergaha dizilmişti; alkışlıyor, yaşa diye bağırıyorlar, aziz misafirlerini karşılıyorlardı. Gazi hazretleri halkı selamlayarak hatırlarını sorduktan sonra zabit yurdunu teşrif ettiler ve öğle yemeğini orada yediler. Yemek esnasında yurt önünden ayrılmayan halk, hep bir ağızdan milli şarkılar okuyarak, taşkın bir hale gelen sevinçlerini göstermişlerdi.

DEVRİMLERİNE SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sevgili Seferihisarlılar; Bugünün anlamını değiştiren bu gazete, 1919 yılında ulusal kurtuluş mücadelesinin önderliğini yapan Atamızın Seferihisar’da ne kadar büyük bir coşku ve mutlulukla karşılandığını gösteriyor. Modern Türkiye’yi oluşturan ve devrimleri gerçekleştiren Atamız, gideceğimiz yolu, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olarak tanımlıyor. İşte bizde bu yolda Atamızın izinde, kendi ilçemizde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için, durmadan çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki yereldeki başarı genele yansıyacak, sonunda kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Biz Seferihisar için güçlü, kalkınmış ve aydınlık bir gelecek hayal ediyoruz. Seferihisar’ı uygun olduğu potansiyel ve zenginliklerle uyumlu bir geleceğe taşımak istiyoruz. İlçede yaşayan herkesin ekmeğinin büyüdüğü, işsizliğin kalmadığı, tüm Türkiye’ye örnek bir Seferihisar yaratmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ancak böyle yaparsak, canları pahasına bize bu toprakları bırakan Atalarımıza layık olacağız. Onlardan devraldığımız emaneti, bizden sonra gelen kuşaklara devretmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bunun için çok çalışmak zorundayız. Hiçbir başarı tesadüfen kazanılmaz ve emek vermeden kazanılan hiçbir kazanım, uzun ömürlü olmaz. Alın teri dökülmeden dönülen her köşe emek verilmeden kazanılan her ödül, eninde sonunda geri döner. Bizler biliyoruz ki çalışmaktan bir zarar gelmez, çalışmak insanı diri tutar. Tembel insan çalışmamayı, kaytarmayı maharet sanır ve aldanır. Derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi olmak istemiyorsak şanlı tarihimize, Atalarımızın kutsal mirasına sahip olmak istiyorsak, bizden sonraki kuşaklara mutlu huzurlu bir gelecek bırakmak istiyorsak, daha çok çalışmak zorundayız.  Bu bilinçle yolumuza devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı bu yolda, biz de bizden sonra gelecek nesillerde inanç ve kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz. Hiç kimsenin bu cennet vatanı cehenneme çevirmesine izin vermeyeceğiz. 83 yıl önce bugün Cumhuriyet Gazetesi’nin yazdığı gibi büyük kurtarıcılarını candan özleyen, kadın, erkek ve çocuk bütün Seferihisarlılar, onun tekrar gelmeyeceğini unutmayarak, onun aziz hatırasına, devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağımıza söz veriyor, özlem ve şükranla anıyoruz” dedi.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Program, Atatürk’ün ilçeye gelişinde Sığacık ziyaretini babasından dinleyen ve o anıları anlatan İrfan Kozan’ın konuşması, Sığacık İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Azize Ural şiiri, Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Seferihisar Belediyesi Step Takımı ve Seferihisar Belediyesi Tekvando Takımı gösterileriyle devam etti.

Programın sonunda Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde belediye bünyesinde açılan, eğitmenliğini Rüveyda Ünlütürk’ün yaptığı, 45 kursiyerin eserlerinden oluşan 3 boyutlu Kaatı sergisi açılışı yapıldı.

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

 

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

 

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.