Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 84.Yılı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Seferihisar’ı ziyaretinin 84.yılı düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Başkan Soyer; “Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı bu yolda, bizler de bizden sonra gelecek nesillerde inanç ve kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz. Hiç kimsenin bu cennet vatanı cehenneme çevirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

11 Nisan 2018 Çarşamba günü İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Kaymakam İlhan Abay, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Garnizon Komutanı Levent Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Başkaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Kaymakamlık ve Belediye makamlarının çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşması Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı.

Kazanan Türkiye Cumhuriyet Olacak

Başkan Soyer; Modern Türkiye’yi oluşturan ve devrimleri gerçekleştiren Atamız, gideceğimiz yolu, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olarak tanımlıyor. İşte bizde bu yolda Atamızın izinde, kendi ilçemizde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için, durmadan çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki yereldeki başarı genele yansıyacak, sonunda kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır” dedi.

Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 84.Yılı

Cumhuriyete ve Onun Devrimlerine Borçluyuz

Ortadoğu’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden savaş ve açlığa da değinen Başkan Soyer; “Bugün komşularımızda, Ortadoğu’da, Arap Yarımadası’nda ve dünyanın birçok yerinde savaş, yokluk ve açlık yaşanırken, insanlar birbirinin boğazını keserken, Seferihisar’da, İzmir’de, Türkiye’de mutluluk, barış ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsak bunu da hiç kuşkusuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve onun devrimlerine borçluyuz. Bu kıymetli emanete sahip çıkmak istiyorsak çalışmak, çok çalışmak zorundayız. Bu bilinçle yolumuza devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı bu yolda, biz de bizden sonra gelecek nesillerde inanç ve kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz. Hiç kimsenin bu cennet vatanı cehenneme çevirmesine izin vermeyeceğiz. 84 yıl önce bugün Cumhuriyet Gazetesi’nin yazdığı gibi büyük kurtarıcılarını candan özleyen, kadın, erkek ve çocuk bütün Seferihisarlılar, onun tekrar gelmeyeceğini unutmayarak, onun aziz hatırasına, devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağımıza söz veriyor, özlem ve şükranla anıyoruz” dedi.

Tören, Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle tamamlandı.

Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 84.Yılı

Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 84.Yılı

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.