Atatürk Caddesi Yenileniyor

Seferihisar Meydan Projesi’nin tamamlanmasına kısa bir süre kala Atatürk Caddesi de renkli asfalt kaplamayla yenilenecek ve meydanla buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi’nin işbirliğinde yapılan Seferihisar Meydan Projesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Hıdırlık Mahallesi’nde eski belediye binası alanında yer alan meydan ve kültür merkezi, ilçenin yeni cazibe ve çekim merkezi olacak. Meydan projesinin tamamlanmasına kısa bir süre kala, Atatürk Caddesi’ndeki mevcut andezit taş kaplama sökülerek, birçok modern şehirde kullanılan renkli asfalt kaplamayla yenilenecek. Zarar vermeden çıkarılacak olan andezit taş kaplamalar, Seferihisar’daki parklarda yürüyüş yollarına döşenecek.

Çalışmalar 29 Nisan Çarşamba günü andezit taş kaplamaların sökümüyle başlayacak ve 20 gün gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Çalışmaların süreceği yaklaşık üç haftalık süre içerisinde Atatürk Caddesi’nde trafik tek şerit olarak sürdürülecek.

BAŞKAN SOYER; “ MAYIS AYINDA YENİLİKLER BAŞLIYOR”

Yapılacak çalışma ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Biz bu yolu andezit taş kaplama ile kaplarken, Atatürk Caddesi’ni ağır tonajlı araçların girmeyeceği, belli saatlerde trafiğe kapatılan, daha çok yürüyüş yolu olarak kullanılacak bir cadde olarak planlamıştık. Ama maalesef bazı yasal mevzuatları aşamamamız nedeniyle, görünüşünde çok şık olan ama araç trafiğine uygun olmayan bu kaplamalar zarar görmeye başladı. Şimdi bu kaplamaları aslına uygun olarak parklardaki yürüyüş yollarında kullanacağız. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle de Atatürk Caddesi’ni renkli asfaltla kaplayacağız” dedi.

Yaklaşık 6 Bin m2 yolun asfaltlanacağı belirten Başkan Soyer; “ Yol 20 gün gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Mayıs ayı içerisinde Büyükşehir Belediyemizle açılışını yapmayı planladığımız Meydan Projemizle birleşecek, Askeri Gazino ve bankaların önüne kadar sıcak asfalt devam edecek. Meydan projemizle birlikte ilçemizin büyük bir eksikliği giderilmiş olacak,  sinema ve tiyatro salonlarına kavuşacak. Yine Büyükşehir Belediyemizle pazaryeri arkasında yer altı otoparkı yapımına başlayacağız. Büyüyen Seferihisar’da yeni ortaya çıkan otopark problemini de bu şekilde aşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Buğra Gökçe’ye çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan da çalışmalar nedeniyle verdiğimiz, vereceğimiz rahatsızlık nedeniyle bir süre daha sabırlı olmalarını rica ediyorum. Seferihisar’da güzel şeyler oluyor, olmaya devam edecek” dedi.

 

DSC_0052

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.