Anaokulunda Velilerden İstenen Listeye Soruşturma

144 öğrencinin kayıtlı olduğu Seferihisar Anaokulu’nda veliler okulun istediği para ve ihtiyaçlar karşısında isyan etti. Şikayet üzerine okul incelemeye alındı.

 

Seferihisar’da Milli Eğitim’e bağlı anaokulunda, devlet tarafından belirlenen 135 TL’lik zorunlu aidatı ödeyen velilere, okul yönetimi ayrıca bir ihtiyaç listesi verdi. Listede, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı, sıvı sabun, ıslak mendil ve kolonya istendi. Okul yönetimi ayrıca, devletin kırtasiye malzemesi vermediğini söyleyerek velilerin kırtasiye malzemesi alacağını da ifade etti. Bunun için iddialara göre ihtiyaç listesi hazırlandı ve okul yönetimi tarafından belirlenen kırtasiyeye 290 TL para ödendi. Velilerden ayrıca yıl sonu için kişi başı 5 TL bilet parası istendi. Ayrıca miniklerin 23 Nisan ve yıl sonu gösterisinde giydiği kıyafetlerin belirli bir mağazadan alınma şartı getirildi.

Velilerden bazıları 45 TL’ye kostümleri kiralarken, bazıları da 80 TL’ye aldı. Ayrıca ücretsiz yapılan tiyatro ve diğer etkinlikler içinde öğrenci başına 5 TL para toplandı. Toplanan paralar karşılığından hiç bir veliye makbuz veya harcama giderini gösteren belge verilmedi.

Seferihisar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul yönetimi tarafından velilere verilen liste içerisindeki malzemelerin Öğrenciler için kullanıldığını, kesinlikle malzemelerin alınacağı yönünde bir zorlama ve baskı olmadığını söyledi. Yetkililer okul yönetiminin öğrencilerin başarısı için çaba gösterildiğini de dile getirdi. 13 velinin ifadesi alındı Her dönem okula para ödemekten bıktıklarını dile getiren veliler Başbakanlık iletişim Merkezi (BİMER) ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile şikayette bulundu. Mayıs ayında açılan soruşturma devam ederken, mağdur olan 13 velinin ifadesi alındı.

 

Haber Türk Egeli gazetesinden alınmıştır.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.