AKP’den Bir Sürgün Daha

Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü Ayhan Ak’a iddiaya göre sistemli ve bilinçli bir baskı, mobing uygulaması yapılmış şube müdürü isteği dışında Tire’ye sürülmüştü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile açıklama yapmazken, bugün öğlen saatlerinde KESK ve sivil toplum örgütleri bu durumu protesto ederek basın açıklamasında bulundu. Seferihisar Eğitim Sen yürütme kurulu üyesi Ercüment Duygu daha önce aynı olayın yaşandığı Anadolu Lisesi müdürü Olcay Malkaya ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Şahin’in Karaburun’a sürgüne gönderildiklerinin altını çizerek yaptığı basın açıklamasına Seferihisar CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ile parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İşte O Açıklama

Değerli basın emekçileri, Seferihisar’ın emek ve demokrasi güçleri,

Hayatın her alanına saldırılar ve kıyımlar oluyorken, AKP  Hükümetinin demokratik kazanımlarımıza, hak ve özgürlüklerimize, sendikal mücadelemize yönelik saldırıları da artarak devam ediyor. Birçok ilde “mevzuat bir tarafa atılarak” görevden uzaklaştırmalar ve sürgünler sıradan uygulamalar haline getirilmek isteniyor. Seferihisar’da yaşanan baskıcı ve anti demokratik uygulamalar bunun son örneklerindendir.

Sık sık 90’lı yıllara dönmekle bizleri tehdit eden AKP, bu yılları çok çok aşan, kendi rejimine has dikta uygulamalarını 12 Eylül Anayasasını da ayaklar altına alarak hayata geçiriyor. idarecileri kendilerine tanınan sınırsız yetkiyle üyelerimiz hakkında soruşturmalar açıyor, sürgün ediyor, mobbing uyguluyor, gözaltına aldırıyor, tutuklatıyor ya da görevden uzaklaştırıyorlar.

Demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, farklılıklara, muhalefete tahammülsüz bir iktidarla karşı karşıyayız.

Tüm ülke genelinde hayat bulan bu baskı politikası, Seferihisar’da da kendini göstermektedir. Olcay Malkaya arkadaşımız, Anadolu Lisesi’nde müdür iken AKP hükümetinin çıkarmış olduğu bir yönetmelik ile müdürlükten alındığı yetmiyormuş gibi, aynı şekilde üyemiz olan Emine Şahin arkadaşımızla birlikte Karaburun’a sürülmüşlerdir. Bu şekilde yandaş müdürlerin önü açılmıştır. Ancak sendikamızın ve Olcay arkadaşımızın hukuksal mücadelesi sonrasında puanlama iptal edilmişse de puanlama sistemiyle oynanarak kişlerin hakları gasp edilmeye çalışılmıştır. Bu konuya ilişkin ilgililer şunu bilsin ki hukuki mücadelemiz sürecektir! Bizler bu puanlamaya müdahale edeni  de haberim yok diyeni de bu işin  piyonlarını da tanıyoruz ve takip ediyoruz. Arkadaşlarımızın aile düzenini ve çalışma barışını bozanlardan yasal yollardan tek tek hesap soracağız. İlgililer hem adalete hem de vicdanlara hesap verecekler!

Şimdi aynı oyunlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü yapan Ayhan Ak arkadaşımıza oynanmaktadır. Arkadaşımıza sistemli bilinçli bir baskı, mobing uygulandığı yetmiyormuş gibi şube müdürümüz isteği dışında Tire’ye sürülmüştür. İlçe Milli Eğitim Müdürü gelir gelmez ilk olarak arkadaşımızın görevlerini üstünden almıştır. Kendi şikâyeti olan bir durumdan en hızlı yollarla Tire’ye sürülmüştür.

Biz bu kara zihniyeti tanıyoruz. Kendi hukukuna da saygısı olmayan bir pratikle karşı karşı karşıyayayız!  Dün Olcay arkadaşımıza, Emine arkadaşımıza oynanan bu kirli oyun Bugün şube müdürümüz sendikamız üyesi Ayhan Ak arkadaşımıza oynanıyor. Açıkça deklere ediyoruz

KESK ve Demokratik Sivil Örgütler  olarak, son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceğiz. “Durmak yok yola devam” diyerek, emek ve halk karşıtı olan AKP’ye “Yılmak yok mücadeleye devam” diyeceğiz. Bizleri korkutacağını ve sindireceğini sananlar, daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ demeye devam edeceğiz. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz.

1 2 3 4

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.