Ahmet Aydın’dan TOKİ açıklaması

Seferihisar ilçesinde 1000 vatandaşı ev sahibi yapacak TOKİ kurasının yankıları sürerken okların bir yönünde bulunan Ak Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın sosyal medya üzerinden son dakika açıklaması yaptı,.

Seferihisar’da bizimde dahil olduğumuz haber web sitelerinin sosyal medya gruplarında oldukça fazla gelen yorum, şikayet ve hatta paylaşılan bir dilekçe “Sayın yetkilim 15.12.2019 İzmir/Seferihisar 1000 konutlu TOKİ
projesine başvuru ve çekiliş hakkına sahip olduğumuz ve 25.02.2020
tarihli İzmir/Seferihisar TOKİ çekilişinde bir haksızlık olduğunu
düşünüyorum. Çünki çekiliş esnasında topları çeken personel arkadaşın
topları karıştırarak çekmediğini gözlemledik nedeni ise topu çeken
personelin 4-5 kez üst üste aynı rakamı çekmesine şahit olduk ve
birden fazla kura numaralarının tekrar tekrar çıkması şüphelerimizi
artırdı ve bu sebepten dolayı bu düşüncelere sahibiz Seferihisar
projesine Seferihisar da bulunan ve orada ikamet edenlere değilde
İzmir ve ilçelerinde yatırım amaçlı bir proje olmuş gibi izlen bıraktı
bizlerde çekiliş sonrsası yedek listeler oluşturulmadı ve bu 1000
kişinin 1000 de dar gelirli kriterlerine sahip mi değiller ise
yerlerine yedek hak sahipleri olmadığı için nasıl bir yol izlenecek
bir bilgiye sahip değiliz ve bankaya yatırdığımız ücretler bizlere
iade edildi. neye göre iade işlemi gerçekleşti bi haberiz.Çekilişe
katılanların bir çoğunun lüsk araçları ile geçmesi çok dikkat çekti.
Seferihisar da ikamet edenler olarak projeye çok sevinip ve çok olumlu
bulduk fakat sonucu itibari ile çok büyük hayal kırıklığına
uğradık.Neden Seferihisar projesinin neden Seferihisar da yaşayanlara
değilde İzmir il ve ilçe nüfusuna kayıtlı olan herkese yapılmış bir
proje olmuştur. Gereğinin yapılmasını ve konunun araştırılmasını arz
ederim. ”
sonrasında açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın “teşkilatımız adına bu açıklamayı yapmak zorundayım” dedi

işte o açıklama,

Değerli Seferihisarlılar ;
Kura çekimi ilçemizde gerçekleşen ve projesi yine ilçemizde gerçekleşecek olan Toki süreciyle ilgili gerek kamuoyunda gerek sosyal medyada tartışılan konular hakkında bilgi kirliliğini önlemek amacıyla İlçe Teşkilatımız adına açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.


Bilinmesini isterim ki şehit, gazi yakınları ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik olan bu proje, tüm Türkiye’de olduğu gibi Seferihisar’da da şeffaf ,katılımcı, hiçbir siyasi düşünce ayrımı yapmaksızın, önceden belirlenen kriterlere uyma zorunluluğu taşıyan ve bu kriterlere uyup uyulmadığı hassas ,dikkatlice araştırılarak hak kazanımı sağlanan bir süreç şeklinde yönetilmiştir. Başvuru kriterlerine uymayan vatandaşlarımız sürecin en başında kura çekimi haklarını bu sebepler ile kaybetmişlerdir.

Önemli bir diğer konu da şudur ki; projeye hak kazanımı noktasında projenin gerçekleştiği şehirde yaşayan herkes başvuru hakkına sahiptir. Bu noktada kura sonucunun ardından farklı düşüncelerin, taleplerin ve isteklerin olmasını da saygıyla karşılamakla birlikte tüm Türkiye’de sürecin bu şekilde yönetildiğini hatırlatmakta fayda görüyorum.

Teşkilatım ve Şahsım adına düşüncelerimizi belirtmek gerekirse elbette bizler ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın bu projeden sayıca daha fazla fayda sağlamalarını beklerdik.Bu noktada hayal kırıklığı yaşayan ve üzülen vatandaşlarımızın duygularına ortak olduğumuzu da bilmenizi isterim.Ancak toplu konut projelerinin ilk yapılmaya başlandığı günden bu güne ortaya çıkan kural ve kriterleri de bireysel fayda ve talep noktasını baz alarak, adil olmamakla itham edilmenin de doğru olacağı kanaatinde değilim.

Seferihisar özelinde başvurulan sayı baz alındığında ve bu projeler doğrultusunda Türkiye’de ev sahibi olan dar gelirli vatandaşlarımızın memnuniyeti göz önüne alındığında, kamuoyunun genelinin takdirini kazanan konut projesi hakkında süreç ile alakalı kuşku duyan, bilgilendirilme talebi olan ve hukuki ihlal noktasında tespiti olduğunu düşünen tüm vatandaşlarımızı 7/24 dinlemek ve bilgilendirmek için hazır olduğumu belirtmek istiyorum.Yaşadığımız süreci siyasi bir mecraya çekerek politik bir yıpratma alanı yaratmaya çalışmanın iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını ifade etmekle birlikte hak kazanamamanın verdiği duygusal tepki ile ortaya çıkan yaklaşımları da anlayışla karşıladığımızı belirtmek isterim.

Gerek yapımı sırasında gerek yerleşimin ardından ilçemizde önemli bir ekonomik gelişim sağlamasını beklediğim projenin ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.

AHMET AYDIN
AK PARTİ SEFERİHİSAR İLÇE BAŞKANI

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.