Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’a jet yanıt

19 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen Ak Parti 7. Olağan Kongre’sinde, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın konuşması üzerine CHP Seferihisar İlçe Örgütü bir basın açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütü adına açıklamada bulunan İlçe Başkanı Senem Gürer Solak şunları söyledi: “Öncelikle Sayın Aydın’ı tekrar ilçe başkanı seçilmesinden dolayı kutluyoruz. Sayın Aydın’ın Seferihisar ve ülke gündeminden bu kadar bihaber ve bir o kadar da talihsiz konuşmasını kongre heyecanına veriyoruz. Kendisi konuşmasında Seferihisar’ımızı İzmir’in en talihsiz ilçesi olarak gördüğünü ifade etmektedir. Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle dünyanın dikkatini çekmeyi başarmış, bir marka şehir haline gelmiş, her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği ve bir o kadar da insanın yerleşmek için seçtiği, cittaslow ünvanlı olan aynı ilçeden mi bahsediyoruz? Son on bir yılda yaptığı atılımlarla Seferihisar, Türkiye’nin gündemine yerleşerek bizce ülkemizin en talihli ilçesi olmayı başarmıştır.

Sayın ilçe başkanı Ahmet Aydın “Seferihisar’ın malları ve geleceği haraç mezat satıldı.” sözlerine karşılık biz de şunu ifade etmek isteriz. Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış yoksul Anadolu Halkı’nın bin bir güçlükle tırnaklarıyla kazıyarak ortaya koyduğu cumhuriyet değerlerimiz, ekonomimizin can damarı, her biri birer kale olan fabrikalarımız şu an nerede?

Ülkemiz için stratejik önem arz eden Türk Telekom ve Tank Palet fabrikalarımız nerede? 

Cumhuriyetimizin yıllarca uğraşarak halkına armağan ettiği bu değerleri özelleştirme adı altında elden çıkaran bir partinin kıyas bile kabul edilmeyecek  satışla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur!

Seferihisar’a bir Adalet Sarayı’nın yapılmış olması bir ilçe başkanının lütfu değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli görevidir. Kaldı ki bu binalar halkımızın dişinden tırnağından kısarak devletine verdiği vergilerle inşa edilmektedir. Sayın ilçe başkanı “Seferihisar battı, bitti.” söylemleriyle siyaset üretemezsiniz.

Seferihisar Türkiye’ye örnek olmuştur

Seferihisar’da son on bir yılda herkesin ekmeği büyüdü, büyümeye de devam ediyor. Zaten halkımız da gerekli teveccühü gösterip 2019 yerel seçimlerinde iradesini Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana ortaya koymuştur. Bu iradenin ortaya konmasında Sayın Tunç Soyer başkanımız gösterdiği çabanın ve başarılı çalışmalarının  etkisinin olmadığını söylemek mümkün değildir. “Başka bir tarım mümkün.” diyerek kolları sıvamış ve Seferihisar Can Yücel Tohum Merkezi’ni hayata geçirerek yerli tohumlarımızı halkımıza dağıtmış, doğal ürünler yetişmesine katkı sağlamış ve bu çalışmasıyla Türkiye’ye örnek olmuştur.

Emekçi kadınlarımızın yetiştirdiği doğal ürünlerin halkla buluşması için üretici pazarları kurmuş, kadın ve üretici kooperatiflerine destek vererek canla başla çalışarak halkımızı sağlıklı gıda ile buluşturmuştur. Seferihisar’ın simgesi haline gelmiş mandalinamıza coğrafi işaret verilmiş, ata ekmeği, karakılçık, lavanta gibi ürünler halkımız tarafından yetiştirilmeye başlanarak tarımsal çeşitliliğin sağlanmasına katkı sunulmuştur. Yapılan festivaller ve açılan üretici pazarlarıyla ilçe ekonomisi canlandırılmış halkımıza yeni kazanç kapılarının açılması sağlanmıştır. Sayın İsmail Yetişkin başkanımız da göreve geldikten sonra var olan bu çalışmaları başarıyla devam ettirmiş ve halkımıza daha ekonomik, daha kaliteli ve çok daha sağlıklı  ürünlerin sunulduğu Halk Marketleri Seferihisar Halkı’yla buluşturmuştur. 

Gelelim Seferihisar’ın ortak akılla yönetilmesi konusuna. Millet İttifakı’nın pek çok  kez dile getirip çağrıda bulunduğu “Gelin Memleket Masası kuralım” önerisine cevap bile vermeyenlerin ‘ortak akıl’ serzenişlerindeki samimiyetsizliğini kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. Sayın Aydın bilmeyebilir ancak Seferihisar zaten ortak akılla yönetiliyor. Belediye Başkanımız Sayın İsmail Yetişkin önderliğinde STK’larla toplantılar gerçekleşiyor. Arama toplantıları yapılıyor ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda yapılması gerekenin en iyisi yapılıyor. Dünyayı kasıp kavuran pandemi döneminde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin  tüm engellemelere rağmen nasıl çalıştığını halkımız unutmadı, unutmaz da.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Seferihisar’da dün olduğu gibi bugün de halkımızla birlikte güzel işlere imza atmaya, halktan yana olan uygulamalarla  halkımızın ekmeğini büyütmeye ve güzel Seferihisar’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.“

Seferihisar CHP ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasına, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yıldırım, CHP Seferihisar Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

19 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen Ak Parti 7. Olağan Kongre’sinde, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın konuşması üzerine CHP Seferihisar İlçe Örgütü basın açıklaması yapıyor.

Posted by Seferihisar Yeni Haber Gazetesi on Monday, September 21, 2020

Posted by Seferihisar Haber on Monday, September 21, 2020
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.