Ahıska ve Kafkas Türkleri Finali Yaptı

Seferihisar Kültürler Buluşması, Ahıska ve Kafkas Türkleri’nin ev sahipliğini üstlendiği final gecesiyle tamamlandı.

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri beşinci kez buluştu. 6 gün boyunca Seferihisar Kapalı Pazaryeri bayram yerine döndü. Her dernek stant açtı, yöresel yemeklerini, zenginliklerini sergiledi. Sırasıyla Yozgatlılar, Afyonkarahisarlılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Takatlılar ve Ahıska ve Kafkas Türkleri birer geceye ev sahipliği yaptı.

18 Eylül Perşembe gecesi gerçekleşen etkinliğin son gecesinde Ahıska ve Kafkas Türkleri yöresel lezzetleri Ahıska Mantısı, Pisi, Kete ve Feselli yemeklerini geceye katılanlara ikram etti.

Seferihisar Ahıska ve Kafkas Türkleri Dernek Başkanı Cavit Sıcakyüz, geceye katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında; “5 yıldır kardeşçe, dostça etkinliğimiz devam ediyor. Bu işe öncülük eden Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e minnettarız” dedi.

Seferihisar Belediyesi Başkan Vekili Gürhan Özata; “ Tüm derneklerimize bu güzel etkinliğe verdikleri destek ve emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Uzun yıllar sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde bu etkinlikleri hep birlikte yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Dernek Başkanı Cavit Sıcakyüz geceye katılan Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer adına Başkan Vekili Gürhan Özata, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gedikoğlu, İzmir Ahıska Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Ağar ve dernek başkanlarına plaket ve hediyeler verdi.

Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği’nin gecesi,  Ozan Mert Kişi, Folkor Ekibi Kafkas Oyunları, Erdal Baydar, Namık Kemal ve Engin Erdoğan konserleriyle tamamlandı.

 

DSC_0122 DSC_0128 DSC_0136 DSC_0146 DSC_0162 DSC_0163 DSC_0181 DSC_0200 DSC_0212 DSC_0216 DSC_0217 DSC_0236 DSC_0266 DSC_0275

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.