Ahilik Haftası Kutlamaları Seferihisar’da Devam Etti

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Seferihisar Belediyesi’ne ait pazar yerinde açılan unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar standı ziyaretçi akınına uğradı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları Seferihisar’da devam etti. Kutlamalara Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Nilgün Durmazer ve Gürhan Özata, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil, Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ahmet Acar, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Mehter takımı eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlayan Ahilik Haftası kutlamaları Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Kutlamaları kapsamında yapılan etkinlikte unutulmaya yüz tutmuş zanaatların yapıldığı tezgahlarda zanaatçılar büyük ilgi çekti.

Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden kutlamalarda Osmanlı devrinde yaşanılan Ahilik teşkilatının anlatıldığı tiyatro oyunu oynandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu tarafından yapılan Şed Kuşatma töreni sonrasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı kalfalık ve çıraklık belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi.

Etkinlikte konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu “Ahilik Haftası kutlamaları nedeniyle etkinliklerimizin bir bölümünü Seferihisar’da yapıyoruz. Bize göstermiş olduğunuz samimiyet, güler yüz, katkı ve sizin o güzel davranışlarınız için esnaf teşkilatına yakınlığınız için çok teşekkür ediyorum. Benimle birlikte buraya gelen başkan arkadaşlarım yönetici arkadaşlarım var. Bu vesileyle herkese şükranlarımı sunuyorum. Az önce izlediğiniz tiyatro oyunundaki tören bugün üniversitelerde ve liselerde yapılan kep töreni dediğimiz, mezuniyet töreninin bin sene önceki halidir. Dolayısıyla biz esnaf ve sanatkarlar olarak ahilikten aldığımız tecrübe, kurallar ve eğitimle beraber, bugünün Türkiye’sindeki bilgi ve teknolojiyi harmanlayıp mal ve hizmet üreterek, bulunduğu bölgeye katkı koymak amacındayız“ dedi.

 

AW415086_02

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.