8 Mart Kadınlar günü Seferihisar’da Tiyatro ile kutlandı

CHP Seferihisar İlçe Örgütü ve Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kadın Tiyatrosu Dünya Emekçi Kadınlar Günü için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Çağan Irmak Sahnesi’nde gerçekleşen programa Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve eşi Fatma Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Yerel Hizmetler Müdürü Gürhan Özata, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, “Sahnedeki Kadınlar” konulu fotoğraf sergisi ile başladı. 

Ardından Ürkmez Kadın Tiyatrosu’nun hikayesini anlatan belgesel gösterimi ile devam etti.

“Arkamızda değil yanımızdalar” 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Günümüzden yüz altmış üç yıl önce Amerikan’ın New york kentinde çalışma sürelerinin uzunluğu ve düşük ücretlerinin iyileştirilmesi için kadın işçilerin kanla ve gözyaşlarıyla verdikleri kahramanca mücadeleyi anmak istiyorum. Kadınlarımız o tarihten bu yana mücadeleyi bırakmayarak bu düzene karşı çalışmalarına devam etti. Evde, iş yerinde, sokaklarda verdikleri bu mücadeleye destek olabilmek adına “Kadın Eli” isimli projemizi hayata geçiriyoruz. Arkamızda değil yanımızdalar” diyerek tüm kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutladı.

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak “8 mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütümüz ve  Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kadın tiyatrosu ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kadınlar toplumların en önemli yapı taşlarıdır. Kadınların yok sayıldığı ve sosyal yaşamdan koparıldığı toplumlar çağdaşlık ölçüleri içinde değerlendirilmeyen toplumlardır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinde kadınımız erkeğimiz ile birlikte tüm dünyaya karşı omuz omuza mücadele verilmiştir. Atatürk, Türk kadını için   ’’Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükseltilmeye layıksın’’ diyerek kadınlarımızın toplumdaki konumu belirtmiştir. Türk kadın da Atatürk devrimlerinin ve cumhuriyetinin her zaman kararlı savunucu olmuş ve olmaya da devam edecektir. Özellikle son yıllarda kadın cinayetlerinin hızlı arttığına ve verilen cezaların yetersiz kaldığına üzülerek tanık olmaktayız.
Türk kadını toplumda hak etti değeri cumhuriyet halk partisi iktidarında bulacaktır. Kadınlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi saflarında daha güzel bir dünya için mücadele etmeye çağırıyorum. Gözyaşının akmadığı, yüreklerin yanmadığı, anne feryatlarının duyulmadığı bir ülkede yaşanmak hepimizin özlemidir. Bu duygularla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Seferihisar Belediyesi Tiyatro Eğitmeni ve Yönetmeni Vedat Murat Güzel moderatörlüğünde söyleşi gerçekleşti.

Söyleşi’de Fatma Yetişkin, CHP Seferihisar İlçe Örgütü Başkanı Senem Gürer Solak, Ürkmez Kadın Tiyatrosu Hikayesi Belgesel’i yönetmeni Elçin Elgin, Hıdırlık Kalkınma Kooperatifi üyesi Suna Kalaycı, Ürkmez Kadın Tiyatrosu üyesi  Müjgan Hasdemir yaşadıkları tecrübeleri, projelerini ve hedeflerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik Ürkmez Kadın Tiyatrosu’nun Kız Çocuğu isimli oyunundan bir kesitin sahnelenmesi ve CHP Seferihisar Gençlik Kollarının etkinliğe katılan tüm kadınlara kristal mum hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

2020/03/2020-03-08-20-01-05.jpg
2020/03/2020-03-08-20-01-05_1.jpg
2020/03/2020-03-08-20-01-07.jpg
2020/03/2020-03-08-20-01-09.jpg



pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.