Altı Soruya Tek Cümlelik Cevap

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına 28 Ekim 2015 tarihinde yönelttiği; Seferihisar Belediyesi’ne uygulanan haciz konusundaki alt soruluk önergesinin tek ve anlamsız bir cümle ile yanıtlanmasını ciddiyetsizlik olarak nitelendirdi.
Bakanlan ciddiyete, sorumluluklarını yerine getirmeye ve kamuyu doğru bilgilendirmeye davet eden Çam,’28 Ekim 2015 tarihinde Ahmet Erdem tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığına sunmuş olduğum soru önergeme 4 Ocak 2016 tarihinde devlet ciddiyeti ile bağdaşmayacak biçimde bir cevap gönderilmiştir.
 Seferihisar Belediyesi’nin büyük kısmı 2009 yılı öncesi SGK ve Vergi Dairesi’ne olan toplam 31 milyon TL’lik borç nedeniyle 477 parça gayrimenkulü ve banka hesaplarına haciz konulması nedeniyle: kaç belediyeye haciz işlemi yapıldığı, bu belediyelere ait borçların ne kadar olduğu ve haciz miktarlarının toplamı, kaç AKP’Ii belediyeye haciz işlemi yapıldığı, vadesi geçmiş borcu bulunan belediyeler bulunduğu halde bu belediyeler dönük bir işlem yapılıp yapılmadığı, yapılan haciz işlemlerinin sadece muhalefet partilerinin yönetimde olduğa belediyeleri işlevsizleştirmek. yıpratmaya çalışmak olup olmadığı gibi çok önemli 6 adet soru yönelttim” diye konuştu.
Tek cümlelik yanıt! 
Verilen cevabın ciddiyetten uzak, adeta yasak savmak için gönderilmiş olduğuna vurgu yapan CHPli Çam, şunları söyledi: Sorularıma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu “Kuruma borçlu belediyelerin toplam genel borç miktarı 4.923.278.657,51 TL’dir” şeklinde tek bir cümle ile yanıt vermiştir. Bu cevap, halkı bilinçlendirmeye yönelik hiçbir kaygı taşımadığı gibi bizleri MecIis’e taşıyan ve orada kendileri için Vekillik’yapmamızı bekleyen halkımıza da büyük bir saygısızlıktır! Bu vahim tabloyu ve durumu kabul etmek mümkün değildir. Sayın bakanı ciddiyete davet ediyor, oturdukları koltukların sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyorum.
İşte o sorular 
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın 28 Ekim 2015 tarihli soru önergesinde yer alan sorular şu şekilde:
1. Seferihisar Belediyesi de dahil bu dönemde kaç belediyeye haciz işlemi yapılmıştır?
2. Bu belediyelere ait borçlar ayn ayn ne kadardır ve hacze konu miktarın toplamı ne kadardır?
3. Haciz işlemi başlatılan belediyeler arasında kaç Adalet ve Kalkınma Partili belediye bulunmaktadır?
4. Seçim öncesi başlatılan bu işlemin amacı nedir?
5. Hazine Alacak Stokuna yansıyan bilgilerde görülmektedir ki; başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere vadesi geçmiş borcu bulunan belediyeler bulunmaktadır. Bu belediyelere dönük herhangi bir tasarrufta bulunulmuş mudur?
6. Başbakan Ahmet Davutoglu’nun “AK Parti belediyelerinin arkasındaki güç, AK Parti hükümetidir” sözlerini de düşündüğümüzde, yapılan haciz işlemleri sadece muhalefet partilerinin yönetimde olduğu belediyeleri işlevsizleştirmek, hizmet üretemez hale getirmek, yıpratmaya çalışmak ve AKP’Ii belediyeleri korumak amaçlı mıdır?
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.