Yüz Akı Seferihisar

Kadına yönelik şiddetin arttığı şu günlerde İzmir’in utanç haritası yüz kızarttı.

Son 5 yılda 80 kadının katledildi; Kınık. Foça. Urla. Kiraz. Aliağa, Seferihisar ve Güzelbahçe yüz akımız oldu.

Türkiye genelinde son bir yıl içinde 1140 kadın, boşandığı ya da evliliği süren kocalarınca veya sevgilileri tarafından acımasızca öldürüldü. İzmir’de ise öldürülen kadın sayısı, Karşıyaka’da önceki gün meydana gelen cinayet ile 80’e ulaştı. İzmir’in ilçeleri arasında kadın cinayetlerinin en çok görüldüğü ilçeler sıralamasında 11’er vaka ile Karabağlar ve Konak birinci oldu. 

Son 5 yılda Kınık, Aliağa, Foça, Urla, Kiraz, Seferihisar ve Güzelbahçe’de kadın cinayeti olayı yaşanmadı. İzmir Barosuna bağlı Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin Bayraklı Adliyesi’nde bulunan birimine, bugüne kadar 2479 şiddet mağduru kadın müracaatta bulundu. En çok cinayetin işlendiği ilçeler Karabağlar (11), Konak (11), Buca (7) ve Bornova (6) olarak kayıtlara geçti. 2011’de 13 mağdurun şikâyette bulunduğu, İzmir Barosu’na bağlı Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’ne bu yıl 576 kadın başvuru yaptı. Başvurular, ağırlıklı olarak koca ve eski eş şiddetinden kaynaklı olarak yapıldı. Merkezin sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Nuriye Kadan, “Şikâyetlerin büyük bölümü, eş ve sevgili temelli. Boşanma vakalarında şiddet olgusu fazla. Boşanmayı kabullenemeyen şiddet uyguluyor. Yeni geliştirilen elektronik kelepçe sistemi ülke genelinde yaygınlaştırılmalı” diye konuştu.

 

Milliyet Ege

milliyet.com.tr

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.