6.Seferihisarlılar Buluşması Devam ediyor

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla düzenlenen “6.Seferihisarlılar Buluşması” kortej yürüyüşüyle başladı.

Altı gün sürecek etkinliğin ilk gecesine Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği ev sahipliği yaptı.

İlçede yaşayan farklı kültürleri bir araya getirerek; “farklılıklarımız bizi ayırmaz zenginleştirir” sloganı ve “barış” temasıyla gerçekleştirilen Seferihisarlılar Buluşması 16 Eylül Cumartesi günü 6’ncı kez başladı. Şehitler Çeşmesi önünden düzenlenen kortej yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği Başkanı Recep Pehlivan, Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Yalçın Uysal, Doğu ve Güneydoğu Anadolular Derneği Başkanı Orhan Yüce, Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Ulu, Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Bazan, Yozgatlılar Derneği Başkanı Yalçın Konuk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin ardından Kapalı Pazaryerinde tüm derneklerin altı gün boyunca açık kalacak, yöresel yiyecek ve memleketlerinin tanıtımını yapacakları stantlar ziyaret edildi. Gece açılış konuşmalarıyla devam etti.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “6.kez düzenlediğimiz hepimiz Seferihisarlıyız etkinliği, aramızdaki bağları güçlendiren, birbirimizi daha iyi tanımamızı, birbirimizin zenginliklerimizi keşfetmemize sağlayan bir etkinlik. Bir birbirimizi alkışladıkça, birbirimizi sevgi ve saygıyla andıkça barış daha kolay gelecek, daha fazla kök salacak ve araya nifak sokmak isteyenler bunu asla başaramayacak. Biz çok iyi biliyoruz ki, bizi birbirimize bağlayan bağlar, ayıranlardan çok daha güçlü. Bunun için zenginliklerimizi keşfetmemiz lazım. Burada çalacak  Mihriban türküsü, bu memleketin neresinden gelmiş olursanız olun hepimizin bam telini sızlatacak kadar güçlüdür. işte aramızdaki bağ o türküdür. Diliyorum ki Seferihisar’ın toprağına ektiğimiz barış tohumları, bu sevgi ve dostluk tohumları, bizden sonra gelecek nesillerde de boy versin ve barışı bu topraklarda hiç kimse sarsamasın” dedi.

Gecede ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği Başkanı Recep Pehlivan da birer konuşma yaptı.

Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği’nin ev sahipliğinde devam eden gecede,  yöresel sanatçı Namık Kemal sahne aldı. Ardından halk oyunları gösterisiyle devam eden gece, yine yöresel sanatçı Selamet Cevdet konseriyle tamamlandı.

Seferihisarlılar Buluşması 17 Eylül Pazar akşamı Afyonkarahisarlılar Derneği’nin ev sahipliğinde devam edecek. 18 Eylül Pazartesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu, 19 Eylül Salı Karadenizliler, 20 Eylül Çarşamba Tokatlılar, 21 Eylül Perşembe Yozgatlılar geceleri düzenlenecek.

HEPİMİZ SEFERİHİSARLIYIZ BULUŞMASI BAŞLADI

HEPİMİZ SEFERİHİSARLIYIZ BULUŞMASI BAŞLADI

HEPİMİZ SEFERİHİSARLIYIZ BULUŞMASI BAŞLADI

HEPİMİZ SEFERİHİSARLIYIZ BULUŞMASI BAŞLADI

HEPİMİZ SEFERİHİSARLIYIZ BULUŞMASI BAŞLADI

HEPİMİZ SEFERİHİSARLIYIZ BULUŞMASI BAŞLADI

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.