6.Kadın Festivalinde Seferihisar İlgi Odağı

’’Birlikte, ele ele, kol kola…’’İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İzmir 6. Kadın Festivali’ İzmir Kültür Park Atlas Pavyonunda başladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin 07-10 Mart tarihleri arasında Atlas pavyonunda düzenlediği Kadın Festivali Fuarı’na Seferihisar Belediyesi öncülüğünde Seferihisarlı kadınlar da katıldı. Seferihisar’a ayrılan 15 Metrelik stantta Ulamış, Doğanbey ve Ürkmez Kadın Emeği Evleri, Seferihisar  Sanatçılar Derneği, tarafından yapılan el işleri sergilenmeye başlandı.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer 6. Kadın Festivali açılışına katılarak Seferihisar adına stantta bulunan kadınları ziyaret ederek günlerini kutladı.Seferihisar Belediyesi standında kadınların Kadına Şiddete Hayır yazan önlük giymeleri ve stantta yapılan ebru çalışması büyük ilgi çekti.
“Kadın Dostu Kent” unvanına sahip İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir 6. Kadın Festivali” Kültürpark Atlas Pavyonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eşi Neptün Soyer ile diğer ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda İzmirli kadın katıldı.
DSC_7055 DSC_7093 DSC_7095 DSC_7111 DSC_7116 DSC_7126
Renkli program
Festival kapsamında; 8 Mart 2015 Pazar günü 5 No’lu Hol’de Melodika Kadın Müzik Kolektifi’nin saat 15.00’de konser programı olacak.
9 Mart 2015 Pazartesi yapılacak etkinliklerin ilk adresi yine 5 No’lu Hol (Atsal Pavyonu) olacak. Saat 15.00’de “Mor’a Çalar Kadın Müzik Grubu” sahne alacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 17.00’de ise Mert Fırat, Aslı Tandoğan ve Volkan Yosunlu’nun rol aldığı   “Bütün Çılgınlar Sever Beni” isimli  tiyatro oyunu  İzmirlilerle buluşacak.
Festivalin son günü 10 Mart’ta ilk olarak Karaca Otel’de 09.00 ile 16.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Planlaması Vakfı ortaklığı ile “Kadın Çalışmaları ve Kadın Sağlığında Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu çalıştay düzenlenecek. 13.30’da Fuar Gençlik Tiytarosu’nda İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin “Güle Dikeni Batar mı?” isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluşacak. Festival, saat 15.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın Atlas Pavyonu’ndaki kanseri ile sona erecek.
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.